Trevlig dag med fotopromenad runt Mörtsjön

Ännu en trevlig dag är till ända. Jag har blivit bjuden på mysig lunch, solen har skinit och en artikel jag skrivit har fått bra spridning. Lägg till att jag varit ute och promenerat med kameran i handen och alla förstår att jag går runt med ett leende.

Mitt allvarligaste problem just nu är transportmedel för morgondagen. Det är nämligen en stor dag, jag ska för första gången träffa Lakrits och Kasper. De är två fina väluppfostrade hundar vars matte jag känt på nätet sedan mitten av 1990-talet. Vi har läst varandras manus, gästbloggat men aldrig träffats. Men nu är jag bjuden på middag och kan då välja mellan cykel eller buss. Pansarkryssaren går bort då bil inte kombineras speciellt bra med fina franska viner. Det är 13 km ungefär och hade jag haft min egen cykel hade valet varit toklätt. Men nu har jag lånecykel som visserligen växlar som en dröm men jag tror att både bromssuddarna och lysbatterierna är från 1900-talet. Detta gör att bussen lockar tills jag läser att den går en gång i timmen på kvällen samt involverar ett byte. Med cykel kan jag åka när jag vill. Frihet.

Mörtsjön trevlig liten sjö

Dagens fotopromenad gick runt Mörtsjön. Det är en trevlig liten tur med omväxlande natur. Stora fält med mossbelupna stenar på ena sidan och lövskog på den andra. Jag fastnar ofta för en specifik grej när jag är ute och fotar och just nu verkar det vara ljusskiftningar. Fritz har tipsat mig om att vrida lite på en viss ratt för att ändra ljusförhållandena i bilden. Detta är något jag utnyttjade i den översta bilden. På första försöket blev bilden lite platt och inte alls så dramatisk som i verkligheten så jag justerade, tog en ny bild och den blev som jag hade tänkt mig.

Här är det istället färgskiftningarna jag fastnat för. De svarta svamparna som dött av nattfrosten mot den ljusgröna mossan. Coolt tycker jag.

Visst är detta en groda? Medan förra groddjuret som fångades på bild var en mycket liten padda? Det här djuret hoppade fram vilket jag har för mig är ett typiskt tecken på en groda. Hade jag haft kamera med autofokus hade jag kunnat ta en bild precis när den hoppade förbi mina röda gympadojor. Det hade nog varit en ganska effektfull bild.

Säsongen med frost är här. Jag hade lite välbehövlig sovmorgon så jag missade morgonfrosten men den låg kvar i skuggan. Enligt väderprognosen så får jag snart fler chanser.

Förresten har två personer oberoende av varandra sagt lisa för själen idag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on oktober 14th, 2013 at 10:45 f m