Jag jagar efter regnbågen

Vad säger man om folk som jagar efter regnbågen? Jag har för mig att det inte är något alltför smickrande. Alla vet ju att det inte går att nå regnbågen för att den alltid flyttar på sig. Men igår sprang jag efter en regnbåge i alla fall.

Jag satt i sköna stolen på balkongen och läste guider om hur man snabbar upp sin webbsajt, hur man får mer trafik till sin webbsajt, hur man får rörliga bildspel och kan sälja böcker på sin webbsajt. Och ungefär femton miljarder andra guider och tips. En effekt av detta är att jag har rensat kraftigt i kolumnerna till höger. Det efter att ha läst (har glömt var så kan inte länka) ”se inte dina sidokolumnerna som en klädkammare”. Det vill säga överbelamrade med prylar som kanske skulle kunna vara nyttiga men som sammantaget gör att man mest bara håller dörren stängd.

Kände mig lite träffad och städade bort hälften av mina fina widgets. Senaste inlägg, senaste kommentarer och återkommande karaktärer är några av de som rök. Det här är funktioner som det en gång i tiden tagit mig lång tid att få till som jag ville ha dem, så det kändes faktiskt lite ledsamt att slänga ut dem. Men den här sajten är superlångsam att ladda, trots cache-plugin.

Hur som helst tittade jag upp och såg en helt fantastisk regnbåge.

Regnbåge över det ganska fula grannhuset är en sak, regnbåge över gamla stan vore verkligen något att fånga så jag greppade regnrock och kamera och rusade ut. Missade dock att regnrock var alldeles på tok för varmt. Jag blev blötare inifrån än från de enstaka regnstänken.

Valet av teleobjektiv var också helt fel. Jag tog rutinmässigt på det eftersom det är mitt enda väderskyddade objektiv. Men telet är det av mina fem objektiv som är allra sämst lämpat för att fotografera i dåliga ljusförhållanden. Och skymningen kommer snabbt på Rivieran.

Solnedgången var fantastisk med alla dramatiska moln som gjorde att himlen skiftade i olika blå nyanser. Jag förstår verkligen att konstnärer flockas här nere och jag önskar att jag hade kunnat måla av de molnen. Men jag fick nöja mig med att fotografera små delar.

De här två bilderna av havet är tagna från samma ställe men åt olika håll. Åt ena hållet skiftar det i blått och turkos och åt andra speglar sig röda solbelysta moln i havet.

Dagens lyxbil. (Här hade jag verkligen velat ha något av mina andra objektiv med mig och tagit lite coola bilder).

Jag var inte direkt ensam ute. Det var tätt med stativ och mobilkameror i en enda mix.

Totalt sett ändå rätt fräcka bilder. Kanske inte var så dumt att jag sprang ut efter regnbågen?

chefstomaten