Lär av vägarbetarna Skanska!

Är det någon som varit ute och snurrat på svenska vägar i sommar och svurit över ändlösa vägarbeten? Tänkte väl det. Varje sommar dyker samma löpsedel upp ”här är vägkaoset i sommar”.

Renoveras alla broar och byggs alla vägar sommartid för att vägarbetarna ska få snygg solbränna? Kanske det, men jag tror att det är mer troligt att någon i beslutande ställning tänkt att vägbyggena ställer till mindre besvär under semestertider. Under vår, vinter och höst ska alla människor till och från sina arbeten, de är stressade, har tider att passa och att då stänga av ett körfält eller två orsakar mycket irritation och långa köer.

Irritationen är kanske lika stor under sommaren men det faktum att trafiken är mer utspridd både över landet och över dygnet gör köerna kortare.

Alltså är det samhällsekonomiskt smart att förlägga vägarbetena sommartid!

Skanska – företaget tvärtom

Skanska har ockuperat delar av Vänortsgatan och bland mycket annat spärrat av vägen. Det är lika irriterande för oss som bor där som ett avspärrat körfält på motorvägen för pendlaren.

Passade Skanska på och byggde som bara den under sommaren när åtminstone en del boende semestrade på annat håll? NÄÄÄ. Tvärtom, de ställde ifrån sig spaden och stoppade bygget i malpåse.

Istället för att passa på och bygga när de skulle orsaka en aning mindre irritation och se till att hela byggprocessen blev så kort om möjligt för att minska ner belastningen på omgivningen (och sitt eget bankkonto) så gör de tvärtom.

Smart Skanska – not!

Idag återupptar Skanska byggandet på Vänortsgatan

Det här inlägget föranleds av följande sms ”Idag kom äntligen byggubbarna tillbaka till ditt bygge. Det har stått still i en månad :-)”.

Dags lägga till en punkt på min lista med 5 tips till byggbolag: visa hänsyn genom att bygga när det orsakar minst olägenhet för de byggdrabbade.

chefstomaten