Jakten på den heliga gral (glömda biblioteksboken)

Jag känner mig som ett klantarsel. I måndags tog jag Vipan ut till Donsö. Satt och läste the Bank Manager and the Holy Grail: Travels to the Weirder Reaches of Wales. Inte för att jag visste det då, hade du frågat mig då hade jag satt att jag läste en medioker orange bok med väldigt lång titel som slutade med något på Wales.

Boken var medioker för att den var aningen daterad, krävde mer bakgrundskunskaper i Walesisk medeltida historia och geografi än jag har och innehöll en samling kortare berättelser som inte riktigt höll ihop. På plussidan fanns att flera av berättelserna var för sig var rätt roliga och berättade på ett fyndigt språk (så är också författaren tidigare talskrivare åt bl a prins Charles).

När jag avslutat en historia om den osannolika historien hur den siste prinsen av Wales (alltså, riktigt prins, inte engelsk arvprins som nämnde prins Charles), hur ett av hans palats hittats av en hemmafru så plockade jag fram mobilen och kollade twitter, Facebook och mejlen. Sådär som jag gör varje kvart. La boken bredvid mig. Nästa hållplats Styrsö Skäret. Där ska inte jag av. Tittade ut. Men vad konstigt. Inte ser det ut så där vid Styrsö skäret, inte åker man in i en hamnbassäng. Det gör man ju på Donsö.

Reste mig raskt upp, slängde ner mobilen i väskan, tog väskan och gick av båten.

Det var inte så att jag är desperat för att få läsa klart boken. Men jag vet från tidigare erfarenhet att borttappade biblioteksböcker ersätts efter en särskild taxa som inte motsvarar vad de kostar i inköp från amazon (där jag lånat bilden).

Jag har varit på Saltholmen och frågat. Ingen bok. Jag har försökt fylla i hittegodsformulär på Västtrafiks sida (det var då jag var tvungen ta reda på vad boken egentligen hette). Se hur bra det gick (med formuläret).

Steg ett, fylla i formuläret gick fint, men detta hände när jag tryckte sänd.

Ser ni bortsprungen orange biblioteksbok, släng gärna in den på Stadsbiblioteket! Eller lämna den i Saltholmen så hämtar jag den där.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 15th, 2013 at 08:37 e m