Svar från Mölndals Stad om cykelbanan

Jag har varit så nyfiken på vad Mölndals stad skulle svara på mitt brev om cykelbanan. Skulle de klara av att skriva ett svar i samma anda månntro? Skulle de svara rakt och tydligt? Eller skulle de svara goddag yxskaft? Igår fick jag svaret.

Viktigt exempel på 1950-talsarkitektur

På frågan varför våra hus räknas som viktiga exempel på 1950-tals arkitektur när det sätter käppar i hjulen för oss som bor här men inte när det hade varit till vår fördel svarar handläggaren följande:

Räcket är uppsatt enligt önskemål från er ordförande i föreningen. 

Fina fisken. Vi kan alltså måla huset lila, bygga på en våning till och sätta upp större balkongen utan bygglov framöver, vi behöver bara kolla vad vår egen ordförande säger.

Detaljplanen som trillade ner klar från himlen

På frågan varför de byggt en cykelbana en meter upp från marknivå med garanterad insyn så svarar handläggaren:

Gång- och cykelvägen mellan Vänortsgatan och Bifrostgatan är byggd enligt fastställd detaljplan, både i plan och höjd. 

Detaljplaner trillar inte färdiga ner från himlen på stenplattor. Någon har fattat beslut och skrivit ner dem. Och hur tänkte denna någon att detta var en bra idé?

Står det möjligen i samma detaljplan att våra hus ska höjas upp till denna nivå? När börjar det grävarbetet i så fall?

Fritt fram sola

På frågan var cyklisterna ska ta vägen när vi ligger och solar på enda biten av vår trädgård med eftermiddagssol svarar han följande:

Om du vill veta mer om hur er tomt kommer att planeras så kontakta ordföranden.

Men vad fint, då sätter jag upp en skylt som informerar cyklisterna att de får välja en annan väg framöver. Eller förresten, varför bry sig om att skylta. Jag följer så klart samma anda som råder i området och ockuperar helt enkelt vägen utan förvarning.

Taggtråd före belysning

På synpunkten att den som sätter upp taggtråd innan gatubelysningen tänts har läst projektplanen upp och ner så svarar han:

Jag kan hålla med om att det har varit lite stökigt men det är inte så lätt att samordna alla entreprenörer som är på plats. 

Svaret avslutas med

Tyvärr kommer det att vara stökigt i området under tiden som Skanska bygger sina hus men jag hoppas att du kan ha överseende med detta.

Anser du att svaret du fått behöver kompletteras är du välkommen att kontakta oss igen.

Kontakta dem igen kommer jag självklart att göra, detta ska ju bli en bok och det måste gå att dra den här storyn ett varv till. Jag ska bara fundera ut hur.

PS! Svaret var sammanhängande löptext. Det är jag som styckat upp det och parat ihop varje svar men den fråga jag tror den tillhör. 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)