Kaffebönor luxury från coop

Coop säljer en serie kaffebönor under varunamnet cafe luxury. De heter som ursprungslandet, Colombia, Nicaragua och Kenya. Jag fick en uppsättning i julklapp av Kocken. Kaffebönor är en uppskattad och bra julklapp om jag får säga det själv (IT-konsulten fick en påse Yirgacheffe av mig). Kaffebönorna blev liggande ett tag för jag tänkte att jag skulle ordna en seriös kaffeprovning. Men hur det nu var så blev det aldrig av. Till slut öppnade jag alla tre påsarna och började använda dem. Varje morgon har jag fyllt på kaffekvarnen från en påse enligt roterande schema. Malt, bryggt espresso och tillsatt en rejäl skvätt skummad baristamjölk. Och så har jag druckit en eller två latte om dagen. Vid det här laget skriker nog kaffenördarna högt: Jag kan väl inte tro att jag kan jämföra kaffe jag druckit olika dagar? Nä. Antagligen inte. Och med massor av mjölk dessutom. Jo jag vet. Ska jag nämna att jag aldrig tömt kaffekvarnen mellan varven så att jag dessutom har druckit en massa blandvarianter? Nä, antagligen bör jag undvika detta. Trots denna något oortodoxa variant av kaffeprovning vill jag härmed utse en vinnare. Jag tycker nämligen att jag varit extra förtjust i kaffet de dagar som jag druckit Kenya.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 11th, 2011 at 12:33 f m