Kafferosten på Linnegatan i Göteborg

Rätt högt upp på Linnégatan, i höjd med hållplats Olivedalsgatan och Tintin ligger caféet Kafferosten. Namnet, markiserna och uteserveringen är till förvillelse lika caféet Kaffemoster som låg i lokalen innan. Så vitt jag kan minnas är det absolut ingen förlust för caféGöteborg att Kaffemoster försvunnit och ersatts med Kafferosten.

Att jag hamnade just där idag beror till lika delar på att min vän The Supercargo är på besök i stan (han har annars omlokaliserat sig till Brussel) och på en hagelskur som fick mig att hastigt börja leta fikaställen. Eftersom jag aldrig besökt Kafferosten såg det extra välkomnande ut.

Man kan inte bli annat än glad över ett hjärta i cappuccinon, de vackert uppdukade utbudet av hembakat och fotoutställningen på väggarna. Ett litet minus för avsaknad av äpplen i äppelpajen. Den såg annars enormt cool ut men var väldigt svår att äta och så saknade jag som sagt äpplena.

Öppettiderna är generösa, de har öppet till åtta på vardagskvällar vilket passar de med vanliga jobb. Wifi. Helt enkelt ett rätt trevligt ställe.

Detta var ett inlägg mellan 30 och 40 i utmaningen att blogga 100 inlägg på lika många dagar, #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)