Kamelior i trädgårdsföreningen

Jag har alltid gillat kamelior. Varje gång jag ser en kamelia i en trädgårdsbutik vill jag omedelbart bära hem den. Men de är ganska dyra och skulle dö omgående hemma hos mig. När jag blir stor (större) så ska jag ha en vinterträdgård med kamelior (och ganska mycket annat, frågan är om det skulle få plats människor i min vinterträdgård efter att jag stoppat in alla växter som jag bara måste ha. Ett alternativ är att jag helt enkelt flyttar in i medelhavsväxthuset i Bergianska i Stockholm.)

Förra året råkade jag och min kompis Canon knata in i palmhuset i trädgårdsföreningen på sluttampen av kameliasäsongen. Resultatet blev en bild som jag använt som skrivbordsunderlägg sedan dess. När jag läste i GP att det skulle bli stor kameliautställning i år, ja då började det klia i avtryckarfingret. YR konsulterades och måndagen reserverades för kamelior. Men så var det det ena och det andra som skulle fixas innan. Jag skulle bara. Så när jag äntligen kom iväg så var det rätt sent lidet på eftermiddagen. Rätt många av de mer udda kameliorna låg redan i skugga. När jag halvsprungit ett varv och avporträtterad varenda variant med eller utan solbelysning så slog jag mig utmattad ner i en av de synnerligen lägligt utplacerade sofforna. Och där satt jag. Plockade upp en obegriplig text om analytisk dualism som jag borde läst. Musik spelade, kameliorna blommade och solen dalade. Antistresskur för bara 60 kronor. Efter en stund noterade jag att kvällsolen lyste upp kamelierna vid soffan på ett fotovänligt sätt.

Tillägg 22 mars 2010

Två dagar efter att jag skrivit att jag vill bosätta mig i en vinterträdgård läser jag i GP att det är möjligt. Bovieran är ett nytt koncept med inglasad vinterträdgård istället för innergård mellan hus. Första pilotbygget i Sävedalen. Abret? Det är seniorbostäder och till den kategorin kvalificerar jag inte riktigt ännu. Men ge mig några år så kommer detta problem att åtgärdas :-). 

Läs GPs artikel: http://www.gp.se/bostad/1.334613-bovieran-en-gronskande-motesplats

chefstomaten