Kastrup och Landvetter trevligare än Arlanda

Jag sitter och funderar på om jag är orättvis som inte gillar Arlanda något vidare värst. Jag är nästan alltid på lite halvtaskigt humör när jag är där medan jag alltid är glad på Kastrup och i stort sett trivs på Landvetter. Arlanda verkar alltid innebära långa toaköer, taskigt kaffe och ont om sittplatser. Trängsel och för mycket folk. Till detta kan numera läggas jakten på eluttag. Det är intressant hur eluttag har blivit hårdvaluta. Det är inte så länge sedan som en vecka betraktades som ganska dålig batteritid för en mobitelefon, tio dagar borde den hålla innan den behövde laddas. Nu bär jag runt på sladden i handväskan hela tiden och spanar alltid efter elkontakter. Man kan se vilka ställen som anpassat sig till detta. Sitter det en ensam kontakt nere vid golvet halvt dold bakom en pelare så är den tänkt till städmaskinen. Sitter det däremot en rad med kontakter en decimeter ovanför bordskanten så är de moderna installationer.

Idag finns det faktiskt anledningar till varför Arlanda känns sådär. Först och främst känns det fel att flyga norrut från Landvetter för att sedan få en längre flygresa söderut från Arlanda (även om det knappast är Arlandas fel att det saknas direktflyg från Landvetter). Sedan så gick jag och handlade två Ramlösa på Pressbyrån, precis som jag brukar. Men vi skulle ju byta terminal vilket betyder en till security och där fastnade våra Ramlösa. Till sist så var flyget försenat från Arlanda så vi fick sitta där längre än väntat. Det var iofs ok när vi väl hittade någonstans att sitta. Men sittplatserna var rätt tråkiga och fula jämfört med de pösiga sofforna där vi åt frukost på Landvetter (riktigt mysigt!). På Landvetter härskar Espresso house, på Kastrup gästar jag Starbuck’s och på Arlanda blir det lite av varje. Denna gång Wayne’s.

Planet är fullsmockat så vi sitter som sardinburkar. Personalen försökte få ombord alla så snabbt som möjligt vilket ju skulle gå snabbare om alla satte sig på de platser de hade fått, och inte strövade runt och satte sig där de tyckte passade, för att sedan få byta när ägarna till sätena dök upp… Jag skulle även kunna skriva en uppsats om det här med handbagage och hur folk beter sig när det gäller dessa.

Dags stänga igen datorn för att landa i Nice (riktigt skittrist flygplats). Sol och arton grader ryktas det om.

Jag vill minnas att första gången jag använde mig av Norwegians wifi tyckte jag det funkade bra, idag lyckas jag dock inte få in bilderna i inlägget. Får uppdatera med dem senare (gjort nu).

chefstomaten