Kom i julstämning med tomtelatte

Jul? Snart? Nej det kan jag då aldrig tro. Jag vet att IKEA har sålt julpynt i månader och att det finns bagerier som redan är inne på fettisbullarna. Men nej, jag tror fortfarande att sommaren nätt och jämt är över och kan inte förstå hur det kan vara så mörkt jämt. Måste bero på att det är mitt i natten.

Idag har jag dock blivit påmind om tingens ordning på ett trevligt sätt. Först noterade jag att tomatsallad senaste tiden har haft flera besökare som hittat in efter att ha googlat på ”tomtelatte”. Jag får erkänna att jag helt hade glömt bort att jag skrivit om denna företeelse… Men när jag blivit påmind tog jag och letade reda på mitt gamla inlägg och det var rätt kul – om jag får säga det själv :-).

Blev så inspirerad att jag cyklade iväg till Espresso house och beställde en tomtelatte i original.  Den var riktigt god! Jag var rädd att den skulle vara sötslibbig av kanelsyrupen eller alltför jolmig av grädden men icke. Precis lagom om man vill ha en varm mjölkdryck med avlägset släktskap med kaffe. Om jag kom i julstämning? Det är väl tveksamt men det beror kanske på att jag behöver dricka fler? Kanske ska återuppta mitt eget experimenterande?

chefstomaten