Konsumentupplysning: köp Medskogen halloumi

Helt apropå ingenting så vill jag härmed komma med en viktig konsumentupplysning. Det är att ifall ni råkar ha vägarna förbi Fjellost i Bruksvallarna och Alf eller Erika råkar vara i närheten, det vill säga ha butiken öppen, samt råkar ha halloumi i sortimentet så ska ni köpa alla ostarna de har. Den är kanongod.

Det är lika bra att köpa vit caprin och några av de andra ostarna också. Ostarna från Fjellost blir bättre och bättre för varje år. En gång i tiden handlade vi mest för att man ska stötta det lokala näringslivet när man kan men numera så är det ett givet mål.

Osten på bilden avnjöts faktiskt i Antibes, den vakumförpackade osten hade rest en bit.

Erika driver numera Särvsjö fjällmejeri (uppdatering 2019)

Med tanke på de senaste dagarnas skriverier om mängden antibiotika i den cypriotiska äkta halloumin så vill jag dela ovanstående inlägg. Då kan det vara bra att uppdatera inlägget med informationen att Erika har flyttat till Särvsjö med sina fjällkor. Hennes eget mejeri heter Särvsjö fjällmejeri. Hennes ostar går från klarhet till klarhet och jag tycker att alla som har kor och vill förädla sin mjölk själva ska åka på studiebesök till henne. (Denna hint vill jag särskilt lämna till alla mejerier vars ganska tråkiga ostar jag trillat över under arbetet med Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm).

Alf och hans getter finns kvar i Bruksvallarna och deras ostar är värda att handla de också. Kanske är det bara i norrut de kan göra bra ost? (Har köpt bra ost även i Österstund).

Erika har flyttat vidare till Medskogen… (uppdatering 2020)

Numera hittar man Erika under vinjetten Fjällbonden i Medskogen. 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on februari 14th, 2021 at 08:57 f m