Maffiga morgonbilder från Hagby i Täby

Jag är bilburen igen! Det kan diskuteras om det verkligen var värt att kosta på Pansarkryssaren en ny generator men nu gjorde vi det. Det var generatorns frånfälle som gjorde att jag fick ringa på bärgning från motorvägen i lördags när jag var på väg till Unga Forskares 40-årsjubileum i Uppsala. Utan generator var det svårt att få bilen att röra sig framåt eller att för egen maskin lämna den bilverkstad som bärgaren drog den till i lördags kväll. Valet stod mellan att betala för en ny generator eller skicka trotjänaren på skrotning. Pansarkryssaren är såpass gammal att det är snudd på att den är värd dubbelt så mycket när den är nytankad som när den är tom. Men jag behöver bilen för att kunna göra klart Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Och jag vill verkligen skriva klart den boken så därför blev det en ny generator.

Pansarkryssarens återuppståndelse har inte firats på något sätt ännu men det är skönt att veta att jag kan ge mig av ut på en fotoexpedition när andan faller på. Jag var ute på en fototur imorse faktiskt men utan Pansarkryssarens medverkan.

Jag var och hälsade på ”mitt träd”, Hagbyeken, en praktfull ek som står i en hästhage inte så långt från Hagby hästgård. Jag har hållit på i ett par år med ett fotoprojekt där jag fotar eken (med mobilen) vid alla årstider. Det enda som saknas är vårbilder. Det beror på att jag undviker att gå ut under pollensäsongen. Sedan springer det runt hästar i hagen under sommaren så jag fotar trädet mest i höst- och vinterskrud. Sedan har jag heller inga nattbilder. Det borde jag såklart också ha. Jag får nog fortsätta ett tag till innan projektet är klart. Nästa fråga är vad jag ska använda det till?

Mittenbilden i det här inlägget känns som att den skulle passa på omslaget till en fantasy av något slag. En där det förekommer älvor och andra väsen.

Jag är faktiskt riktigt nöjd med de här tre bilderna och börjar bli väldigt god vän med nya kamerahuset. Jag tog fler bilder som jag gillar trots att jag inte tog så många för minneskortet var i princip helt fult. Dessutom frös jag, det var minusgrader och jag har ingen vinterjacka här i Täby.

Har fortsatt att frysa konstant sedan jag kom hem vid niotiden och har dessutom ont i halsen. Det är väl inget bra tecken så jag kanske borde gå och lägga mig och hoppas på det bästa. Har inte tid att bli sjuk igen för just nu är jag så peppad att jobba med mina bokprojekt. Dessutom är att-göra-listan för det betalda uppdraget hur lång som helst så jag behöver verkligen orka jobba dubbelt.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)