Kulturnatt på Skansen Kronan

Kulturnatt – det är en av mina favorituppfinningar. Institutioner som normalt är stängda när kontors-folk har ledigt (om de överhuvudtaget är öppna för allmänheten) slår upp portarna och det är gratis folkfest över hela stan. Just Göteborgs version är jag faktiskt något av en nybörjare av. Den krockar med Köpenhamns kulturnatt som jag brukar prioritera. I Köpenhamn har jag varit med om några riktigt häftiga upplevelser. Det är något mäktigt med att gå runt i mörkret och se stan från ett helt nytt perspektiv.

Igår var det dock dags att testa Göteborgs version. Jag hade stämt träff med Biologen vid Skansen Kronan. Biologen skulle sedan gå teater (vanliga betalsorten) medan jag dröjde kvar. Lyssnade på en dramatiserad visning av Tony Blom och tittade sedan en stund på Westgiötha Gustavianer. Tog en massa foton medan solen gick ner.

Jag får erkänna att jag sedan kastade in handduken. Det blev isande kallt och jag längtade hem. Efter en vecka när jag hattat och fnattat runt på olika håll och kanter var det så skönt att äntligen kunna åka hem och ha hemmet för mig själv utan att dela det med Skanska.

Vad tyckte jag då om Kulturnatt på Skansen Kronan? Jo, jag tyckte det var mycket intressant att äntligen komma in i Skansen, det var något jag drömde om när jag var barn. Och jag kan gott tänka mig att återvända på en AW eller söndagsbrunch för baren var mysig. Totalt sett en väl spenderad eftermiddag. Att den sedan inte bör jämföras med storstaden Köpenhamns version av kulturnatt är en helt annan sak. (Den lilla intervjun är publicerat i dagens GT).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)