Långbro värdshus långt bort i ingenstans

Långbro värdshus ligger faktiskt allt annat än långt bort i ingenstans. Det ligger i Älvsjö i en vacker park som delar upp området i ett välbeställt villa och nybyggda radhus-område och ett från mitten av 1900-talet med bedagad betong. Jag fick se en del av båda eftersom jag ägnade en halvtimme åt att leta en parkeringsplats. Vilket betyder att jag la lika mycket tid på att leta parkering som att köra till Älvsjö från Täby.

10950415_1547990065484491_689480712_n

Jag var alltså lite lagom syrak när jag väl kom fram men vårsolen, trevligt sällskap och underbar miljö tinade snabbt upp humöret. Bilden ovan visar soppbuffén för de som vill ha ärtsoppa på torsdagar. Ryggstödet till en vacker fåtölj kan anas. Jag satt i dess kollega mitt emot.

Mitt emot soppbuffén stod bröd och salladsbordet. Ett fantastiskt gott rågbröd bakat med sirap och filmjölk gör hela resan värd.

Maten är bra men det är framförallt miljön som gör Långbro värdshus värd resan. Det finns flera små rum. Så här ser det ut som är dukat för trerätters affärslunch. Konsten på väggarna är till salu och byts med jämna mellanrum.

Efteråt maten kan man flanera lite i Långbro Park.

#DagensTräd är en #skugga på ett hus med läckra fönster. Den udda vinkeln är för att undvika att få med stort bygge i bakgrunden.... #LångbroPark
Dagens träd i form av en skugga på ett hus med läckra fönster. Den udda vinkeln är för att undvika att få med stort bygge i bakgrunden… Ett av husen i parken.

Detta var 7/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 9th, 2015 at 12:14 e m