Långedrags kulturstig

Det är lite klent med blogginläggen. Orsaken är inte som när jag är i Antibes att jag skriver dagarna i ända på mina bokmanus och därför inte hinner skriva en enda rad till utan att jag har sjunkit ner i min gamla vanliga byggrelaterade leda; jag gör inget, äter inget, går inte ut genom dörren, träffar inte folk utan känner mig bara överkörd.

Igår kväll gjorde jag dock ett litet försök vända på steken genom att åka ut till Långedrag på kvällen och promenera en sväng. Vid ett igenväxt buskage på parkeringen såg jag såg en skylt där det stod Långedrags kulturstig. En sådan skylt är ju helt oemotståndlig om man har min läggning.

Jag var riktigt glad att jag satt på mig jeans och långärmad tröja, det är mycket lättare att forcera igenväxta snår med skyddskläder än med bara ben. Nu var det inga brännässlor i sikte (vilket det var på Roslagsleden) men däremot slån och annat ris.

Jag såg markeringar om kulturstig ibland, jag såg något som hade varit en skylt som berättade om en stenhög jag passerade och jag såg ett monument. Men på det stora hela så såg jag inte till den officiella stigen särskilt ofta. Jag irrade dock runt en timme i området Långedrag-Saltholmen och tog en del bilder i kvällsljuset. Gott så.

Saltholmen

chefstomaten