Lärje station bredvid Café Liba

Sitter man på Café Liba i Gamlestan och mumsar på en av deras stora piroger, tittar ut genom glasfönstren och ser sig omkring så kanske man ser något som inte passar in. Bland alla stora moderna lådor till byggnader så tittar det upp ett snett och vint tegeltak ur ett grönt buskage.

Taket tillhör Lärje stationshus. Det ser ut som om någon glömt kvar ett dockhus bredvid Saigon Cash (dit du ska styra nästa gång du ska ha fest med asiatiskt tema, där finns allt). Vita ullmoln seglar förbi på en blå himmel, huset är svenskt rödmålat och ligger mellan björkar och en övergiven syrenberså.

Lärje station är en rest från den smalspåriga Västgötabanan. Den som vill se hur det såg ut 1967, titta på den här bilden. Bilden är så vitt jag förstår tagen ungefär när spåret revs.

Utflykten avslutades på Orienthuset där jag bland annat handlade detta bakverk. Den var god fast översöt, till skillnad från baklavan och övriga konstigheter jag handlade. En sak jag inte handlade var apelsinblomsvatten. Det är en viktig ingrediens i många sydfranska bakverk men en jag kan leva utan!

Jag kom inte på den här utflykten alldeles själv utan fick ganska mycket hjälp på traven. Läs: jag blev runtskjutsad av en god vän som tycker att jag borde se lite mer av stan. Jag uppskattade verkligen gesten och chansen att se en för mig tidigare okänd del av Göteborg. Kanske dags att skaka liv i mitt projekt Dagens Göteborgsbild för att komma ut och upptäcka nya delar av Göteborg?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)