Mäktig chokladchock på Le Café Jardin

Le Café Jardin är ett café i Vieil Antibes som är ett av EvaKarin Åströms 3 favoriter i Antibes. Nu har jag också varit där! Det är en härlig blandning av hemtrevligt franskt café och tabac. Ägaren satt med bokföringen vid ett bord när vi var där och vid ett annat satt ett gäng franska damer med sitt eftermiddagste.

Varm choklad med kanel lockade mig i januarikylan. Jag förväntade mig en klassisk chokladdryck av något slag spetsad med kanel. In kom en mugg med en trögflytande chokladmassa. Det var gott. Det smakade kanel. Men det var extremt mäktigt. Hade man spätt ut den smälta chokladen med varm mjölk hade det räckt till en stor termos.

Jag gillar Le Café Jardin men jag gillar granncaféet Arts Thés Miss ännu mer.

Detta var inlägg 16/100 i #blogg100-utmaningen.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)