Mechanum + Pansarkryssaren = sant

Så här stilig var pansarkryssaren när jag hämtade hem honom (henne?, den?) från Mechanum idag. Alldeles nytvättad. Någon hade tom ställt klockan åt mig!

Flitiga salladsbesökare känner till historien om hur jag gick från en tämligen negativ inställning till bilverkstaden Mechanum, till att vara en ganska entusiastisk kund, tack vare månadens medarbetare Rikard. Som kompensation för ett mindre lyckat besök felsökte han luftkonditioneringen på pansarkryssaren alldeles gratis. När det sedan visade sig att kondensorn behövde lagas, en reparation på 9000 kronor, då bjöd han även på denna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hand upp alla som tycker att detta meriterar den största tårta som går att få tag i?

Jag instämmer, stannade därför till i Mölndals centrum på väg till Mechanum. Mölndals centrum är ett bedagat c-centrum, men det borde väl gå att uppbringa en tårta av hyfsad kvallesort i alla fall? Första hindret var att parkera lånebilen. Mynt, bensinkort eller teckna ett abonnemang á 30kr/månaden för att kunna betala med mobilen?

En vänlig dam kom till min undsättning och växlade min sista 50-lapp till blandade mynt. Jag satte av med långa kliv mot Hanis konditori.
”Tyvärr, tårtorna är slut, det kommer nya imorgon”
”Men jag behöver en NU”
”Det finns ett café till, närmare spårvagnarna”
Jag störtade ut igen och in på nästa ställe.
”Tårtor?”
”De gör vi på beställning”
Småjoggade upp till Hemköp. Patetiska frysta princesstårtor från Frödinge á 39.90. Finns säkert någon gång som de passar men till detta ändamål gav de inte riktigt det rätta intrycket… Lätt desperat drog jag mig mot bröddisken. Det fanns två smörkransar kvar. De snodde jag raskt åt mig innan någon annan kund han stjäla dem för mig.

När jag kom till Mechanum hade Rikard hunnit gömma sig, (han hade frågat innan när jag skulle komma). Killarna i kundmottagningen blev glada, om än aningen nyfikna över kransarna. De får gå in och läsa tomatsallad helt enkelt.

PS! Överdriven användning av utropstecken ovan? Nädå, jag tittade i papprena jag fick med mig hem från mechanum och i raden kompletterande upplysningar (intern kommunikation till verkstaden skulle jag tro) stod det ”OBS (21 utropstecken) MYCKET VIKTIG/RIKARD”

chefstomaten