Mellan Göteborg och Stockholm eller Stockholm och Göteborg?

Det finns mycket man kan lägga tid på som författare som egentligen inte är ett skvatt produktivt. Till denna kategori hör huruvida bokens titel ska ha Göteborg eller Stockholm först. Eller kanske något helt annat som inte kräver att man skriver dem i rätt ordning. På mina egna webbsajter kan jag ordna så att man hamnar rätt oavsett vilken ordning man petar in namnen (jag skriver själv lite olika). Men jag gissar att sökfunktionerna hos nätbokhandeln inte klarar av att man skriver i ”fel” ordning.

För närvarande arbetar jag med hypotesen att boken ska heta Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm med undertiteln – avstickare längs E4 och riksväg 40 till genuina kaffestugor, gårdsbutiker och slottsruiner. Av denna undertitel kan en del lista ut att jag tänker mig en möjlig del två med undertiteln ”avstickare längs E18 och E20”.

Undertiteln återanvänder andra titlar som jag har övervägt för boken. Jag hittade igen ett synopsis som senast sparades juli 2015. Där hade jag följande titelidéer med.

  • Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm
  • Trevliga utflykter för dig som kör bil mellan Stockholm och Göteborg
  • Avstickare längs E4
  • Kristinas pärlor mellan Stockholm och Göteborg
  • Kaffestugor och slottsruiner för dig som kör bil mellan Stockholm och Göteborg

Jag har också lagt mycket tid de senaste veckorna på att fundera på utformning av boken. Där har jag nog ändrat mig jämfört med 2015. Då tänkte jag mig en hög och smal bok som lätt skulle få plats i en stolsficka i bilen. Numera tror jag att utvecklingen har sprungit ifrån den typen av bok. Under färden konsulterar vi mobilen, inte olika tryckta alster.

Nu vill jag ändå göra en tryckt bok för jag gillar sådana böcker själv. Då det får bli en coffee table-variant som inspirerar på hemmaplan. Väl under färd så tänker jag att läsaren får kika in här på bloggen och se vilka ställen det nu var man skulle besöka (jag borde kanske stoppa in ett kartplugin som visar var ställen ligger?)

Så tänker jag just nu. Och blir lite lätt skraj över den stora ekonomiska risken. Får se om jag får ihop boken och ger ut den innan jag ändrat mig :). Vän av ordning kanske undrar hur det går med Strövtåg runt Antibes? Jodå, jag har bara lite svårt att komma mig för att skriva på den när jag är i Sverige. Men så fort jag är klar med ett uppdrag som håller mig i Stockholmstrakten så ska jag ner till Frankrike och jobba med den igen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)