Mera Bokmässa

Känsliga läsare varnas härmed för överdriven självskryt. Dj-klar i mitt skal vad jag är duktig. Sådär, nu var det sagt. I skrift dessutom. Det sparas visserligen inte på Kungliga Biblioteket för generationer framöver som mina böcker men ändå.

Jag har tillsammans med ett par andra driftiga personer gått från ord till handling och skapat en förening som fyller ett behov och därför växer så det knakar. Vi har också med mycket slit fått ihop det stora projekt som en monter på Bokmässan är och oj vad bra det blivit. Hade vi bara haft en aningen större monter och en ordentlig samling med mysfåtöljer för åhörarna hade jag nog aldrig lämnat montern utan bara suttit i en soffa och lyssnat på alla intressanta intervjuer. Ja jag hade väl fått lyfta på häcken till de jag själv skulle intervjua (och när jag själv ska svara på frågor) men det gör jag så gärna – jag trivs med mikrofon i hand.

Det har varit bra drag i vår monter, så bra att en av våra medlemmar skrev FB-gruppen att han inte lyckats gå fram och hälsa de gånger han varit förbi. Det var förstås lite synd men kul på sitt sätt. Det finns så många ödsliga montrar på mässan som besökarna skyndar förbi och det är skönt att mina böcker inte finns i en av dem. Sedan kan man såklart inte nå alla som går förbi, en del är inne i sin egen lilla värld.

Enda anledningen till att lämna montern emellanåt (rätt ofta faktiskt) är de überhårda golvet som är styggt mot fötter och leder. Trots gympadojor protesterar mina fossingar redan mot att gå dit igen. Det behövs också tät påfyllning av kaffe efter långa dagar. Därför har jag tyvärr missat många som kommit förbi för att hälsa på mig.

Nu är det bara en dag kvar. Fossingarna säger jippi men det är de rätt ensamma om. Det är så många jag inte hunnit lyssna på. Vilket är synd för av det jag själv hört när jag passerat andra montrar samt vad andra har sagt så är det i vår monter de intressanta och proffsigt genomförda föredragen är.

Till sist. Jag vet inte vilken kommentar jag är mest glad över. Journalisten som sa att jag är duktig på att intervjua, de nyblivna medlemmarna som sa att jag verkar vara oerhört driftig eller min kompis som (trodde jag) stödköpte vår bok och sedan ringde ett par timmar senare och sa ”den är jättebra, jag behöver en till”.

Så kom och köp!
(A02:52)

chefstomaten

Last updated on april 27th, 2013 at 05:06 e m