Personliga reflektioner från Bokmässan dag 2

Klockan är arla morgonstund och jag borde verkligen sovit en timme till eller två för att ladda inför mässan. Men jag är nu en gång ganska morgonpigg (förutom de mornar när Skanska väcker mig – det är precis de dagarna som kroppen bestämt sig för att återhämtning är viktigt). Jag försökte gå och lägga mig urtidigt igår men jag har en nattgäst som är mer nattuggla och höll mig vaken ett par timmar. Trevligt iofs men det tär lite extra på röst och kropp.

Bäst från fredagen var att jag kunde vara på mässan hela dagen utan akututryckningar för att lösa saker. Näst bäst var att det inte ösregnade när jag skulle cykla hem. Sedan hade jag en lång rad med intressanta möten. Det som snurrar upp till ytan nu när jag ligger i sängen och reflekterar över gårdagen är följande från vår monter.

Annika Bengtsson berättar om kåserisamlingen om katten Cayenne. Hon har skrivit om honom i Hallands-Posten i många år och träffat läsare som önskat sig en bok men känt att hon kan inte kan komma gående till ett förlag med en bunt kåserier om sin katt. Men tack vare att hon nu har ett eget förlag så kunde hon ge ut boken om Cayenne till hans 10-årsdag.

Ingela Nilsson berättade om sina böcker om Holgers äventyr i Bohuslän. Och att ett danskt förlag har bestämt sig för att ge ut en bok i serien. Visar att egenutgivning framförallt handlar om kontroll över sin produkt.

Bobbi A Sand lärde mig något nytt i sitt föredrag. Hon jobbar med transmedialt berättande, att berättelsen finns i olika medier där den tryckta boken bara är en. Riktigt intressant tyckte jag.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)