Min kamera väntar ivrigt

Min kamera står där och väntar ivrigt på att jag ska bli frisk så att jag kan ut och fotografera brinnande soluppgångar och vackra Härjedalska vyer. Det här börjar faktiskt bli lite segt. Hur länge kan man vara sjuk egentligen? Tydligen är det några riktigt muterade elaka bacillusker som är i farten just nu. Jag är väldigt less.

Särskilt väntar kameran på norrsken. Jag har läst på lite om norrskensfotografering. Det väsentliga är att man har fri sikt åt norr och inga ljusföroreningar. Typ så här alltså.

Eller precis inte så här. Häromkvällen var det förvarnat goda möjligheter för norrsken. Det var också molnfritt. Jag orkade dock bara precis utanför dörren och då blockerar en kulle med ett hus effektiv all sikt. Bakom kullen är det mer hus och sedan ett fjäll så jag behöver gå ner till sjön eller upp på fjället för att få fri sikt. Det fixar jag inte med nuvarande dagsform. Jag låg faktiskt fullt påklädd med med dunjacka och allt i en och en halv timme precis innanför ytterdörren ifall det skulle blinka till med gröna pelare.

chefstomaten