Morgonfoto av mina böcker

Jag har en mapp på datorn som heter ”bilder bra att ha”. Den har i sin tur två undermappar, en med porträtt av mig och en med bilder av mina böcker. De mapparna får alltid stanna på hårddisken för att vara lätt tillgängliga medan resten av mina bilder får bo på en extern hårddisk. Det finns alltid utrymme för fler bilder i dessa mappar.

När jag såg på YR att just fredag skulle det nog bli fotoväder så började jag fundera – vad ska jag fotografera? Det är nämligen fiffigt att ha en idé så man vet om man måste kliva upp före soluppgången för att packa och ta sig någonstans. Jag bestämde mig för att ett lagom fotoprojekt skulle vara att ta liggande bilder av vår bok, det vill säga bilder som kan funka som banner i olika sammanhang. Kollegan tog en massa bilder av provtrycket av bokomslaget men dels finns det alltid behov av fler för variation, dels funkar ingen av dem på G+.

Kollegans bilder har hav som bakgrund. Snyggt med blå färg och neutralt. Men alltså redan gjort. Jag funderade på ljus bakgrund. Exempelvis ställa en boktrave på ett bord täckt med en vit duk en bit framför en vit vägg. Och så kanske en frostig ros framför – eller skulle det bara vara för mycket? Borde jag kanske haft med ett glas bubbel i bilden? Jag låg och planerade detta så länge igår kväll att när jag vaknade imorse så var jag verkligen supertrött. Orkade inte alls släpa ut alla dessa props utan tog bara några böcker med mig ut. Och lekte lite hej vilt. Och vi kan väl säga att jag hade riktigt roligt men till banner duger bilderna inte alls.

Felet på denna bild är ju uppenbart – boken saknas helt :-).

Rätt form men vem förstår att det här är reklambild för en bok?

Här är en bild med ljus bakgrund (boken är lutad mot ett piano inomhus). Men den ser så trist och platt ut.

Och här är det ju min debutbok som ligger överst. Det blev helt enkelt en snyggare hög då eftersom den är minst. Ut igen och försöka igen nu när jag har några koppar kaffe innanför västen?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)