Morgonljus över Biot village

Glasblåsarbyn Biot förekommer ofta här på Tomatsallad. Den gamla byn på sin kulle ligger relativt nära Antibes och jag åker ibland dit för en eftermiddagskaffe under platanträdet. Ett mått på hur nära det är mellan Antibes och Biot är att båda befriades från den tyska ockupationen under andra världskriget samma dag.

I veckan var jag i Biot i arla morgonstund eftersom jag säkert ville vara på plats innan bussen med vandrare kom från Nice. Det visade sig att de fastnat i morgontrafiken så jag hade gott om tid för att vandra ett varv i byn med kamera.

Jag hann även ta en kaffe och pain au chocholat på bageriet. Bra grund för att sedan vandra fyra timmar till Valbonne.

Favoritobjektet blev oväntat det här konstverket. Jag har tidigare tyckt att det var rätt trist och undrat om det kanske var dags för en ny utställning, men det blev riktigt fräckt i motljus.

chefstomaten