Snöig julmarknad i Kvarnbyn och release av nya boken

Snö sätter extra piff på en julmarknad. Det känns mer juligt med ett lager vitt puder på alla skyltar och dekorationer. När snöandet har inslag av regn ställer det dock till det om varan man säljer råkar vara böcker. Böcker trivs bättre inomhus när luftfuktigheten är hög.

Den rosa hatten är allt annat än praktisk men den gör det lätt att hitta mig i vimlet..

Under första adventshelgen har det varit inte mindre än två julmarknader i Mölndal. En på Gunnebo och en i Kvarnbyn. Rykande färska i Hundra nedslag i Mölndal har funnits till försäljning på båda. På Gunnebo i butiken och i Kvarnbyn hos Stadsmuseet. Dessutom har jag och Mikael Svensson deltagit som utställare.

Många har passat på och fikat på Lilla Götafors under helgen.

Release av nya boken Hundra nedslag i Mölndal

Jul i Kvarnbyn har fungerat som release för Hundra nedslag i Mölndal som punktligt anlände i veckan. En hel del julmarknadsbesökare har passat på och bläddrat i boken och berömt den för att den är snygg. Det är roligt för jag tycker själv att formgivningen blev extra bra i denna bok och framhäver Mikaels foton.

Har du koll på vad blåsippa heter på latin nuförtiden? Förutom Mikaels fina foton bjuder vi läsarna på botanik, arkeologi, historia och personliga anekdoter.

Vi har fått en plats på andra våningen av Lilla Götafors. Det är tegelbyggnaden som är med på de flesta bilder av Mölndalsfallen för den ligger där fallen är som mäktigast. Inuti finns ett supermysigt fik på nedre botten. Det är inrett med gamla saker och det finns så mycket att titta på.

Smarrigt på Lilla Götafors

Lilla Götafors i Kvarnbyn

Lilla Götafors har en scen där olika körer har uppträtt under julmarknaden. Då har det varit smockfullt i salen. Jag får erkänna att det har varit lite väl tätt packat för min smak så jag har vänt i dörren. Uppe på andra våningen har det varit glesare, vilket både är bra med tanke på tiderna och lite tråkigt för alla som baxat upp sina varor uppför den smala trappan.

En bild från förmiddagen när alla utställare fixade och donade för att skapa mysig stämning.

Det finns barnböcker, skönlitterära böcker och våra fotoböcker. Det finns torkade blommor, konstverk och mössor med reflextryck. Hemstickade vantar och korgar från Afrika. Samt säkert en del annat som jag missat.

Vackra buketter från Blomsterfarmen utanför Kungsbacka.

Mycket folk i rörelse

De gånger jag har tittat ut har det varit en strid ström med folk som passerat utanför. Men de flesta håller sig där. Vilket jag också hade gjort om jag varit besökare. Precis nedanför Lilla Götafors huserar cateringgänget i Fredag hela veckan, De har haft en super-ruljans hela helgen och sålt slut på allt flera gånger. Kul!

Det finns fördelar med att vara dold längst uppe i ett hörn. De dedikerade människor som lyckats hitta dit är desto mer entusiastiska och vi har haft tid att prata med dem. Jag skriver dedikerade för det finns ingen information om var vi mindre utställare finns någonstans på kartorna över julmarknaden. Och de besökare som försökt att fråga har fått ”vet ej” till svar.

Snygg skylt men hur hittar man till utställaren man letar efter?

Trevlig första advent

Stort tack till alla som letat upp oss på andra våningen, bläddrat i boken och berömt den. Ännu större tack till alla som köpt ett exemplar till sig själva eller som julklapp.

Det är dags för mig att trycka på publicera för att jag har en del specialinformation som jag vill att alla prenumeranterna ska få ta del av under helgen. Dessutom är det hög tid för mig att ge mig av tillbaka till Jul i Kvarnbyn. Kanske ses vi där?

Hundra nedslag i Mölndal säljs i Gunnebo butik, Stadsmuseet och hos Fredag hela veckan. Den går dessutom att beställa överallt där böcker säljs.

Några bilder från söndagen (tillagt)

Ovanstående publicerade jag söndag förmiddag det vill säga mitt i julmarknaden. Här kommer några bilder från söndagen. Vi hade fler besökare i vårt hörn andra dagen. Vårt hörn var också lite större, utställaren bredvid hade flyttat därifrån till någon plats med större genomströmning av folk. Vi lyfte fram en del andra titlar som vi hade med oss. Vi hade också en fantastisk draghjälp av att Fredag hela veckan som stod utanför tipsade alla som kom och fikade hos dem att de skulle ta brandtrappan upp till oss.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)