Återbesök i Norrtälje ett halvår senare under blå timmen

I maj publicerade jag utflyktstipset att strosa längs Norrtäljeån. Nästan prick ett halvår senare var jag tillbaka i Norrtälje med kameran. Här kommer bilderna.

Det blev bara en bild av Norrtäljeån denna gång.

Orsaken till detta besök var nästan samma sak som förra gången, vaccin. Men det var inte jag som skulle få en spruta (jag får vänta ett tag på min tur), jag följde bara med när en bil ändå skulle rulla hitåt. När vi klev ur bilen höll vi på och falla baklänges över kön till vaccincentralen. Den var urlång och verkade inte röra på sig. Men det visade sig vara drop-in-kön. M hade en bokad tid.

Gatuvy från Norrtälje

God morotskaka på Café Pelikan

Förra gången promenerade jag långt och suktade lite när jag såg hemgjord glass. Men jag gick inte in någonstans (nej jag är inte rädd, jag försöker vara hänsynsfull). Den här gången blev det tvärtom. En orsak är att jag frös. Det hindrade mig inte från att raskt marschera mot glassen. Men de hade inte öppet. Istället hoppade vi in på Café Pelikan. Det fanns inga bullar vilket är mitt standardval men morotskakan såg maffig ut så vi delade på en sådan. Det är sällan man önskar att man hade köpt varsin men det gjorde vi här.

Verkligen mysigt att krypa in på ett kafé.
Julpynt och ljus var på väg upp lite varstans på stan.

Nattbilder av måne och häger

Medan M traskade tillbaka till Kapellet knäppte jag jackan och drog upp huvan för att ta en rask fotopromenad. Nu var det skymning vilket är en utmaning att fotografera utan stativ.

Det sitter faktiskt en häger på en av stolparna.

Jag hade mitt Sigma 35 mm-objektiv på kameran. Under sommarens turer i Halland använde jag det en hel del och alla bilder saknar skärpa så jag har börjat fundera på om det verkligen fungerar fortfarande. Svaret är jovars, ett gammalt problem har återvänt men när jag verkligen anstränger mig att hålla kameran stilla länge länge så blir bilderna helt ok.

Fullmånen var på väg upp och den lockade mig ner till hamnen.

Gott bröd på Café Hörnan

Jag var inte riktigt klädd för att strosa runt i stad på kvällen (och hade redan varit ute på en äventyrlig jakt på en fornborg i en skog). Kort sagt så frös jag och dök in på det anrika Café Hörnan. Det köpte jag ett vitt bröd som kom väl till pass till den gregorianskt-inspirerade kyckliggrytan jag snofsade ihop till middag.

Rådhuset vid stora torget

Jag avrundar med en detaljbild av rådhuset på Stora torget. Hela fasaden syns i fotot överst.

Porten till Norrtälje rådhus.
chefstomaten