Ödegårdar och torn på väg till Erken

Lakrits i sjön Erken

Har ni ledsnat på sjöbilder? frågade Kasper och Lakrits matte på Facebook när hon la upp den åttiotolfte lockande bilden. Icke svarade jag men däremot har jag drabbats av insikten att jag måste åka och hälsa på dig för att utöka antalet bilder på sjön Erken på Facebook.

Kasper

Det var jag varmt välkommen att göra så igår styrde jag pansarkryssaren mot Norrtälje. Om jag dagen innan gnällde över att google maps skickade mig ut på en promenad runt Humlegården i Stockholm i jakt på ett galleri så höll google maps igår på att skicka mig till Nyköping. Men jag var lite mer uppmärksam denna gång och struntade i google och satsade på den vägbeskrivning jag fått istället.

ödegård

Vägbeskrivningen innehöll saker som att sväng höger i en kurva, vid en ödegård ska du svänga höger och vid ett monument vänster. Bara sådant kan ju få det att klia i avtryckarfingret. Kör man omkring på småvägar på landsbygden kommer man undantagslöst att passera kyrkor och jag råkar vara lite fascinerad av klocktornstraditioner som varierar över landet. Jag passerade två, möjligen tre klocktorn av trä i en stil helt skild från de jag spanat på i exempelvis Västergötland. De här var fyrkantiga, tjocka och satta på något sätt. Hann tyvärr inte fotografera dem ordentligt för jag hade en mycket trevlig middagsinbjudan från finaste Hårfagre.

2013-09-20 17.57.41

De här bilderna kommer direkt ur mobiltelefonen. Kombinationen datorbrist och att det albumsystem jag tidigare använt på bloggen slutat fungera gör att det blir liten annat stuk på bilderna ett tag. För att vara oredigerade bilder ur mobiltelefonen (en del dessutom tagna från bilen) är de dock inte så pjåkiga tycker jag.

Särskilt inte denna lönn i höstfägring.

höstlönn

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on oktober 14th, 2013 at 10:37 f m