2 månader till ”Mitt Nice”

Pukor och trumpeter: om två månader publiceras den här skitsnygga boken! Mitt Nice av yours truly (fast det står Kristina Svensson och inte Chefstomaten på omslaget).

Jag har länge länge pratat om att jag skriver på en bok om franska Rivieran. Om du inte känner igen namnet kan det bero på att det här är en annan bok. När jag för ett och ett halvt år sedan fick frågan av ett förlag som ger ut reseguider om jag ville snickra ihop en bok åt dem så la jag mitt stora opus åt sidan ett tag.

I somras åkte jag skytteltrafik mellan Antibes och Nice och provade restauranger (sämre jobb kan man ha :-)). Restaurangtips och sevärdheter stod nämligen på förlagets önskelista. Historia och vandringsleder var de inte lika intresserade av. Men det är jag och därför har jag råkat smuggla in lite sådant i boken också, samt en del utflykter, bland annat till Antibes. Mitt Nice blir lite som ett komplement till och smakprov inför Strövtåg runt Antibes, som jag nu ska återgå till att skriva på.

Mitt Nice har fått en egen förstasida här på Tomatsallad med länkar åt olika håll. Min tanke är att det ska göra det lätt för den som vill ha senaste nytt från Nice.

Vill också passa på och tacka alla som tipsat mig om restauranger eller hjälpt mig på andra sätt. Exempelvis bloggvännerna Carina på Ias vilda matblogg, Maria på Karlbergs kök, Gunilla på Riviera moments och Kerstin på min franska hylla.

Nu håller jag tummarna för att ni ska gilla boken!

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)