Önsketänkande från Mölndal stad

Jag borde vid det här laget icke förvånas men jag blir det ändå. Var det ens fysikaliskt möjligt?

En snabb resumé:

1) Byggbolaget Skanska har tidigare stängt av en väg som heter Vänortsgatan i Mölndal.

2) Vid ett möte med representanter för Skanska fick jag reda på att de även planerar att stänga av cykel- och gångvägen.

3) Vänortsgatan samt den aktuella cykelbanan är närmaste väg till diverse hållplatser för en massa människor.

4) Kommun & Skanska tror/inbillar sig/önsketänker att alla dessa människor under månader (år?) ska ta en lång omväg.

5) Jag kontaktar Mölndals stad och påpekar att redan idag har folk trampat upp en stig till/längs med den hårt trafikerade Bifrostgatan eftersom Vänortsgatan är avspärrad. Spärras även cykelbanan av kommer antalet gående och cyklande längs Bifrostgatan troligen att öka varför det behövs en trottoar nu.

Publicerar svaret i sin helhet.

Hej

När Skanska byggt klart på vänortsgatan (jag skulle tro runt 2014) så kommer en cykelbana mellan Bifrost och Lackarebäck gå längs Bifrostleden, innanför ett bullerplank.

Dock har Skanska fått OK av oss att ta den nedre delen av cykelbanan i anspråk för deras bygge, under en period 2013 (jag vet inte hur lång tid det kommer handla om). Att vi tillät detta beror på att det redan idag är relativt krångligt att ta sig sista biten ner mot Göteborgsvägen förbi bygget. Nu blir det så småningom avstängt redan uppe vid Häradsgatan med hänvisning till att cykla på Hagåkersgatan. Det är inte optimalt, men nödvändigt för att få till bygget.

Vi hoppas att du har överseende med denna olägenhet, fram till dess att vi får en gen och snabb cykelbana kortaste vägen längs Bifrostleden.

För övrigt, den avstängning längst ner som du nämnde i ditt mail var som jag förstått det endast tillfällig och ska vara borta nu.

Anser du att svaret du fått behöver kompletteras är du välkommen att kontakta oss igen.

Vad tror ni?

Nyutexaminerade brunetten Lisa 23 år ska till en anställningsintervju/första dejten med drömprinsen/träffa sin stenrike äldre släkting som dagen efter ska skriva sitt testamente. Det är väldigt viktigt att hon kommer i tid. Hon har planerat sin klädsel i tre dagar, allt var förberett och klart. Men så gick en maska/hon spillde en kopp kaffe/hörde på radion att svart är fullständigt ute. Därför har hon akut kastat av sig sin noga genomtänkta outfit och bytt kläder helt. Hon är nu ute i sista stund och aningen sen. Men Lisa har ett förflutet som handbollspelare på hög nivå och att springa till bussen har hon gjort förr. Hon bor dessutom så här nära bussen:

Just ja, det är ju ett bygge i vägen.

Alternativ 1. Lisa tänker ”ja men nästa år kommer det finnas en cykelväg bakom ett bullerplank” och ringer arbetsplatsen/drömprinsen/den stenrike äldre släktingen och berättar att hon kommer då istället.

Alternativ 2: Lisa överväger inte ens en tio minuter lång omväg utan springer rakt ut på den hårt trafikerade Bifrostgatan, genar tvärs över vägen, blir påkörd och får åka pling-plong-droska till ortopedakuten (som låg ett stenkast bort – om inte vägen hade varit avspärrad).

På Mölndals stad verkar de tro på alt 1. Jag säger att det är önsketänkande. Vad tror du?

Jag kan tillägga att utifall Lisa inte blir påkörd så kommer hon anlända rätt lerig för den nya stigen till Bifrostgatan är en enda stor lervälling.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)