Peixes – Bistrot d’Antioines lillasyster i Nice


En av mina (och många andras) favoritrestaurang i Nice, Bistrot d’Antoine, har fått en lillasyster. Eller snarare flera för ägarna till Bistrot d’Antoine driver numera fyra restauranger. En av dem är Peixes, som är specialiserad på fisk, särskilt ceviche. Den ligger på 2 Rue de l’Opéra, det vill säga mitt emellan Apollostatyn på Place Masséna och det höga rostiga-pinn-monumentet på promenaden. Perfekt placerat med andra ord för den som är i Nice på semester.

Både meny och inredning praktiskt taget skriker åt en att göra ett stopp när man går förbi. Oturligt nog promenerade jag förbi när de hade stängt. Annars gör de sitt bästa för att underlätta för folk, de har öppet nonstop 11-23 tisdag till lördag året om. Ingen bordsbokning utan finns det bord är man välkommen att sätta sig ner.

Maria Under Westerberg som bor runt hörnet om Peixes har varit där och rapporterar att maten var lika god som inredning och meny lovade. Hon berättar att namnet Peixes är portugisiska efter ägarens ursprung. Hon rapporterar följande:

Några kalla förrätter, laxtartaren to die for, ceviche i olika varianter den ena mer smakrik än den andra, plus några varma. Jag tog rökt havskatt (loup de mer) med späda lättrostade primörer och endivecreme som kom in med glaskupa och allt. Dofterna när de lyfte på kupan är klart beroendeframkallande. För att inte tala om desserterna. Både fruktsalladen med små maränger, mandaringrädde och en cassis och earlgrey-granité liksom brownies med hasselnötscreme och chokladsmulor skulle jag lätt kunna äta varje dag. Vår favoritkypare Will himlande själv mest med ögonen åt mandelkakan (financier) med något annat utsökt till. Den får bli nästa gång.

Den beskrivningen får mig att vilja kasta mig på nästa buss till Nice.


Matbilden och bilden på favoritkypare Will är tagna av Maria Unde Westerberg.

chefstomaten

Last updated on februari 21st, 2019 at 05:09 e m