Lucky Break – gott kaffe i Antibes

De är inget franskt pâtisserie med tjusiga bakverk i regnbågens alla färger – vilket var vad jag egentligen hade tänkt mig den dagen. Lucky Break i Antibes är en Coffee Shop som serverar Amerikainspirerade coockies och brownies. Både jag och min amerikanska väninna som var där och provsmakade (samt fortsatte vår årliga diskussion om Antibes historia) var dock överens om att den franska versionen av brownies inte riktigt är som den amerikanska. Eller svenska för den delen.

Det är nu det enda negativa jag kan säga om Lucky Break som är ett trevligt tillskott till Antibes caféutbud. Kaffet var ett av de bättre jag druckit. Wifi:t var lätt att hitta och lösenordet väl skyltat i butiken. Detta är ingen självklarhet kan jag meddela. Häromveckan fick jag i Nice en handskriven lapp med originallösenordet, det vill säga en meningslös kod med sjuttioelva bokstäver och siffror. Kort sagt är Lucky Break ett ställe man gärna går till och gärna stannar ett tag på.

Många nya caféer i år i Antibes

Lucky Break ligger bra till på Rue Abernon strax nedanför marknaden. På den gatan har det dykt upp en hel del nya ställen. Bredvid Lucky Break ligger Drinkers Club som varit där ett tag, sedan har en restaurang blivit Le Café Brun, som jag ännu inte testat. Mitt emot ligger Happy Face och Le Goût Thé. En av dem drack jag kaffe på häromveckan men jag kommer inte ihåg var det kaffet placerade sig på skalan. Antagligen inte alltför minnesvärt varken åt kaffesump eller ljuvligt-hållet.

Ytterligare en bit längre ner har lokalen där Heidi hade sin bokhandel blivit vinbar. Den ska vara bra har jag hört och ett besök står på min att göra lista.

Förutom gott kaffe har de tydligen tre Pokémon på Lucky Break.

Edit: Har rättat min okunskap om Pokémon :-).

chefstomaten