Pingst = helg igen i Frankrike!!!

I Frankrike är man minsann goda katoliker och har inte förhandlat bort långhelgen pingst mot någon fjantig mitt i veckan-händelse. Alltså är det helg idag och affärerna är sedvanligt stängda. Jag var dock tillräckligt uppmärksam denna gång och har bunkrat upp med ost och vin så jag klarar kvällen.

Jag vet inte om dagarna flutit samman för mig, men det känns som om det är otroligt tätt mellan helgdagarna i Frankrike den här våren. Först var det 1 maj. Liljekonvaljer överallt. Sedan var det segerdagen 8 maj, därefter kristi himmelsfärd och nu pingst. Är det inte väldigt många helgdagar på kort tid? Eller har jag bara suttit framför min dator alltför många timmar i sträck och helt tappat tidsuppfattningen? På sätt och vis hoppas jag det för det börjar hopa sig en försvarlig mängd tomflaskor i garderoben. Är jag både alkoholic och workaholic?

Idag har det dock gått lite trögare med skrivandet. Jag försöker få struktur och ordning på 250 sidor bok och ibland tar jag fram macheten och ibland tombolan. Slänger in en massa text, vevar runt och ser vilken ordning texterna trillar ut i. Ibland trillar de ut i en bra ordning, ibland får de åka ett varv till.

Medan jag sitter här är centrala Antibes fullt med lediga människor som strosar omkring under dagens klarblå himmel. Jag vet detta eftersom jag sprang ner och köpte mig en baguette till lunch. Även om det är helg så är det alltid några bagerier som är öppna. De verkar turas om vem som har öppet respektive stängt och köerna är alltid långa då de är färre än vanligt. Fler än vanligt var det däremot av personer som spelade, sjöng eller uppträdde mot pengar. Såg en ny variant, några som klätt sig i färgglada lakan och sedan ett ”huvud” som bjäbbade. Svårförklarat. Borde tagit en bild. Hur som helst så föredrar jag detta framför de lemlästade tiggarna som hasade omkring förra sommaren med benen bak och fram.

Skålen med körsbär som skulle ge mig inspiration under eftermiddagen är tyvärr redan tom (eventuellt är också eftermiddagen passerad och det är kväll). Säsongen för körsbär är kort så det gäller att passa på. Å andra sidan är det snart melondags! Och därefter kommer alla vindruvor! Mycket att se fram emot. Jag ser också fram emot att få klart det här bokmanuset. Det ska skickas till testläsare i juni och något säger mig att juni snart är här.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)