Kan jag flytta på bilen?

En man har ringt från ett dolt nummer och bett mig flytta på pansarkryssaren (från parkeringsplatsen jag betalar 300 kr/månad för). Den står tydligen i vägen från något byggrelaterat.

Har Vänortsgatan öppnats för trafik så jag kan köra bilen?

Har alla kranar, paddor och andra helvetesmaskiner flyttat?

Går det bo och arbeta i mitt hem utan fara för liv och hälsa?

Är mitt hem försommarfint med blommor och grönska?

Har bygget kommit på att det bor människor och visar hänsyn till oss?

Har trähästar börjat pinka champagne?

Ifall svaren på frågorna ovan är ja då kommer jag med glädje sättande som en raket (eller som ett troll med senap i rumpan – ett uttryck ur Åsa Larssons Till offer till Molok). Jag har nämligen hemlängtan så jag sätter mig gärna på nästa plan till Sverige och flyttar bilen på studs. Om det är ja på frågorna ovan alltså. I annat fall …

… så får väl mannen med det dolda telefonnumret göra som jag. Vänta. Svära.

Ja men tänker trogna läsare, kan jag inte be Biologen flytta bilen igen? Nope, bilnycklarna är med hit till mitt skrivretreat i Antibes. Extranycklarna har Kocken, men han är någonstans under förflyttning mellan Sundvall, Åre och Funäsdalen.

chefstomaten