F1 i Monaco eller filmfestival i Cannes?

Åka till Cannes och se om jag kan skymta någon kändis sista dagen på filmfestivalen? Åka till Monaco och uppleva den speciella atmosfären när det genomförs formel 1 på de trånga gatorna? Sätta mig på en filt på stranden och läsa en bok någon annan skrivit? Fortsätta att maniskt fila på detaljer i ett av mina pågående bokprojekt?

Jag la ut frågan på Facebook och föga överraskande röstade samtliga på att jag borde ta ledigt. Söndag. Mors Dag. Pingst.

”Titta lite på folk o få lite ny input”

”Låter som du bara ska testa att vara spontan och glöm inte att njuuut!!”

Mycket kloka råd, inte minst som jag kan bli lite väl enkelspårig när jag jobbar intensivt. Jag grottar ner mig i detaljer och tappar helhetsfokuset. Fokuserar på att få bort alla gulmarkeringar, inte på om grundstrukturen håller. (Jag har alltså gulmarkerat alla texter som är halvfärdiga eller där det saknas någon detalj).

Hur det gick? Jag är en hopplös workaholic!!!! Mitt enda försvar är den kompakta svarta molnbank som tornade upp sig österifrån (från Monaco-hållet) och varifrån det snabbt började åska och mullra och senare ösregna ifrån. Inte riktigt lika häftigt som när jag tog bilden, men lite för mycket för att locka till några utflykter.

Vad jag gjort istället? Ja innan det började regna så satt jag på balkongen och redigerade text. La till, drog bort och flyttade textdelar. När det började regna såpass att datorn riskerade att bli blöt så flyttade jag mig till soffan. Här ligger jag och lyssnar på åskan, funderar på om jag vågar stoppa en strömsladd i datorn eller ej (och filar på boken).

Jag har faktiskt firat att det är söndag och allt det andra lite grann – med ett glas rosévin.

Ska också tillägga att normalt så ligger Formel 1-cirkusen i Monaco helgen efter att filmfestivalen i Cannes avslutats. Jag har glömt varför de krockar i år. Och jag kommer imorgon svära lite på mig själv som inte bemödade mig att åka till något av ställena. Mest Monaco, Cannes har jag besökt tidigare under filmfestival.

chefstomaten