Restaurang Vatten – gourmet och café

Det finns mycket jag gillar med Restaurang Vatten. Det är en museirestaurang, och jag är svag för museirestauranger, framförallt bra sådant (ok, stricly speaking så drivs det av andra personer och delar bara lokal med akvarellmuseet men ändå). Det har en härlig atmosfär, en uteservering som svävar över vattnet, pale ale på tapp och anger kaffebönssort i menyn. Dessutom har de väldigt snygga specialdesignade kaffekoppar. Se dock upp, det finns alla typer av kaffe (espresso, presso) och man riskerar att få en vanlig vit mugg om man inte är uppmärksam. Jag bad att om en cappucino (på Zóegas Terraza, samma bönor som jag har i kvarnen hemma för närvarande) i blå kopp!

Efter en hel dags promenerande var det skönt att sjunka ner på en stol på uteserveringen på akvarellmuseet och bara njuta av den sena eftermiddagssolen. Det är lustigt hur förväntningar styr ens betyg. Förra sommaren åt jag lunch på Vatten och tyckte att det var bra men dyrt, i år åt jag middag och tyckte det var bra och billigt. Samma pris men olika förväntningar. Varmrätterna kostar mellan 150 och 300 kronor. Vi åt dagens fångst från Västerhavet för 148 kronor. Det var kolja med potatissallad och jordärtskockssås, perfekt tillagad och komponerad.

Vi hann inte med utställningen denna gång, de stänger kl 18 medan restaurangen har öppet till kl 22. Man kan nog hinna med både Sundsby säteri, Pilane och akvarellmuseet på en dag om man skippar vandringslederna på Sundsby. Men varför inte göra flera Tjörnutflykter och kombinera ihop en eller två ställen med ett bad?

chefstomaten