Roligt göra collage från Antibes med fotoappar

Otroligt vad många fotoappar det finns! På min gamla mobil fick inte en app till plats och bilderna dög överhuvudtaget mest för att hjälpa minnet så jag såg bara när ”alla” andra la upp sina behandlade mobilbilder och fnös över filter och blommiga ramar. Jag tyckte att en riktig bild handlade om att kliva upp i ottan vid rätt väderlek, ta med rätt objektiv och ratta in inställningarna på systemkameran på rätt sätt. Det är väl fortfarande så man får de fantastiska bilderna men oj vad kul man kan ha med mobilen. Med min lila SonyXperiaZ kan jag både ta bilder jag är nöjd med och ladda ner många appar. Jag har därför en del orgier i att leka med bilder just nu.

collage tema fontäner och akvedukt

Det går mycket snabbare att slänga ihop ett collage med bilder på ett tema och skriva några rader på Instagram och/eller Facebook än att brodera ut samma sak till ett blogginlägg om dagens skrivprojekt.

Till denna bild skrev jag exempelvis att idag har jag ägnat mig åt romerska akvedukter och 1700-talsfontäner. Mannen som fått både plakett och gata uppkallad  efter sig var en ingenjör som renoverade akvedukterna och gav Antibes-borna vatten.

Vattencollaget och bilden nedan med rosorna i flaskan är båda gjorda med appen Fotorus.

Flaskbilden tycker jag själv blev otroligt läcker men jag antar att man snabbt blir less om man använder funktionen alltför ofta.

Just collage är min favorit just nu så igår laddade jag ner InstaMag där det också går lägga till text.

La Garoupe collage

ag kilade upp till fyren igår för att dubbelkolla två uppgifter. Det ena var att jag läste på en sajt att fyren är öppen för besökare. Det har den så vitt jag vet aldrig varit under de år jag varit här och utanför står mycket riktigt en skylt att den inte är öppen.

Det var lite svårare att undersöka uppgiften i en broschyr som skrev att man inte fick missa Peynets staty Love. Jag gick ett varv runt fyr, semafor och kapell och tittade mig omkring men någon staty såg jag inte till. Min teori är att det beror på att statyn har flyttats. För den staty jag fotograferat i regn och solsken på Place National skulle kunna vara den som tidigare stod uppe på La Garoupe. Peynet staty på Place National

Som sagt, det går att göra många roliga effekter med fotoappar och det går snabbt. Nackdelen är att man får betala i fotokvalitet. Sedan finns det en anledning till att jag en gång i tiden startade Tomatsallad istället för att publicera bilder på Facebook. Om jag lägger bilderna här så finns det ingen diskussion om upphovsrätt, det är mina bilder och ingen har rätt att använda dem på något sätt utan att ha frågat mig om lov (jag är dock en generös själ och säger ja om jag får en länk). Och det finns heller ingen risk att de försvinner när en gratistjänst försvinner. Därför tänker jag att när jag ledsnat på skojiga fotoappar kommer jag återgå till att publicera bilder här.

chefstomaten