Foton från Voiles d’Antibes 2013

En helg i juni kastas yachtarna ut från den inre hamnen i Antibes och vackra segelskutor tar dess plats. Några, som Moonbeam och Cambria, var gamla bekanta från förra året medan andra var nya. Totalt sett tycker jag att det var ännu fler deltagare i år än förra året.

Jag sprang runt och fotograferade båtarna från alla håll och kanter som gick att nå till fots. Är man landbunden är det svårt konkurrera med de fotografer som tar hjälp av helikopter eller båt för att komma nära skeppen eller fota ur fräcka vinklar (jag har sett bilder uppifrån som var urläckra). Eftersom jag inte kunde komma närmast eller ovanligast satsade jag på att sätta in båtarna i ett sammanhang med snygg bakgrund eller förgrund.

Exempelvis att fotografera en tavla med andra åskådare, fiskare, badande eller blommor i förgrunden eller ha murarna i gamla stan, Fort Carré eller vita bergstoppar i bakgrunden. Det var inte helt enkelt det heller eftersom det inte var jag som regisserade skeppen utan de hela tiden flyttade på sig.

Totalt kom jag hem med flera hundra bilder. Hoppas du hittar några bilder du gillar i mitt bildspel från årets Voiles d’Antibes. Bildtexterna kom tyvärr inte med i bildspelet men Moonbeam IV är med på två bilder, det är båten (kuttern?) med en åtta på seglet och med åttor på besättningens ryggar. Cambria seglar förbi Fort Carré – lätt urskiljbar då hon har hög mast med K4 på seglet. Båten med bogsprötet är årets största båt Eleonora. Byggd 2002 men sämre seglare än de som är 100 år äldre med de vindar som rådde.

Edit 2020: fick byta bildspelsprogram, hoppas bilderna kommer att vara synliga nu utan mer ombyggnationer. Klicka på bilderna om inget händer.

Edit 2023: Cambria var med även 10 år senare

Slideshow nr 159 tillfälligt bortplockad pga fel

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)