Froggy Gourmet i Antibes

Jag har varit ute på vinägerjakt efter att vinägern från vinmässan tog slut. I de vanliga affärerna finns mest dussinvinäger som inte gör salladen någon väntjänst. Jag blev tipsad om att styra kosan mot Froggy Gourmet på 21 Rue Aubernon. Jag har gått förbi där många gånger och jag tror att loggan har fastnat på mer än ett foto. Men jag har aldrig gått in i vad jag uppfattade var en liten affär med kryddor. Vad jag missat var att rummet man ser från gatan bara är en liten del av butiken. Det finne ett helt källarplan och ett intressant bakre rum också.

vinäger

I källaren hittade jag några vinäger ur den serie som jag provat hos Bo & Cat i Menton. Plus mycket mycket annat kul. För den som är intresserad av att baka eller planerar en fest är ett besök ett måste. Här fanns allt. Stora påsar med Valrhona-choklad till chokladfontänen, sockerbitar med figurer i och alla typer av aromer och färgämnen. Silversprej och fruktfärg att pensla tallriken med och små gelékulor i tio olika fruktsmaker för att lägga i champagnen.

I frysen hittade jag biff för €150/kg och i kylen Beluga. Bottarga stod det på förpackningar med grå avlånga grejer. Det är en siciliansk specialitet, fiskrom som är kvar i rompåsen.

Jag hittade massor av andra intressanta saker också. Nöjde mig dock med vid balsamico och en lyxig choklad med tonkabönor.

choklad med tonkabönor

Det här är en butik där jag skulle kunna spendera en smärre förmögenhet på julklappar.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)