Runstenarna är inte bortglömda…

…om ni nu trodde det. De här fångade jag på bild på väg hem från Arlanda dit jag äntligen kunde köra iväg resenären. Eftersom väglaget återgått till sin normala bruna variant tog jag den gamla vanliga kurviga vägen (Hagbyvägen) och tror ni inte att jag såg flera runstenar? Som jag såklart har passerat hundratals gånger tidigare men inte noterat för radarn har inte varit inställd på runstenar.

Jag såg tre men bara två fastnade på bild men det ska tydligen vara fyra. Nu är dessa inte så där värst intressanta för de har inget med familjen som jag följer att göra. De står heller inte på sin originalplats och är ganska trasiga.

Den spetsiga är U153 och den har jag hittat igen på Wikipedia där det står att inskriptionen lyder ”Sven och Ulv läto resa stenarna efter Halvdan och Gunnar, sina bröder. De drogo österut…” De herrarna har också rest en till av de fyra stenarna som finns i krokarna men om det är den som fastnat på bild vet jag inte riktigt.

Ny runstenssafari är inplanerad på lördag. Håll tummarna för att vädret samarbetar.

 

chefstomaten