Säg hej till mitt senaste bokprojekt

Hamburgerställen och vägkrogar i all ära, lägg på en timme i restid och förvandla den monotona färden mellan Stockholm och Göteborg (eller den omvända) till en trevlig utflykt istället. Genuina kaffestugor, pampiga slott och pittoreska ruiner väntar på dig!

Så ser inledningen på baksidestexten ut till en bok som ännu inte har någon titel men där frasen mellan Stockholm och Göteborg kommer nog vara med i alla fall.
Exempelvis

  1. Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm.
  2. Trevliga utflykter för dig som kör bil mellan Stockholm och Göteborg.
  3. Avstickare längs E4.
  4. Kristinas pärlor mellan Stockholm och Göteborg.
  5. Kaffestugor och slottsruiner för dig som kör bil mellan Stockholm och Göteborg.

Någon som faller dig i smaken? Eller har du ett bättre förslag?

Bokprojekt är en utmärkt anledning till research

utsikt från Brahehus över VätternMellan Göteborg och Stockholm är inget nytt projekt, första utkastet försvann i min datorkrasch för två år sedan. Bakgrunden är att jag körde bil rätt ofta mellan Göteborg och Stockholm och tyckte att resan skulle bli lite roligare och mer värd något om jag gjorde en avstickare och såg något annat än motorväg.

Några av ställena har jag besökt för att vänner har bjudit in mig, andra för att jag velat gå i gamla fotspår (bodde i Östergötland under några år) och några har jag upptäckt genom att köra fel.

En del av utflykterna har fått blogginlägg, andra har hamnat direkt i manuset och några har jag bara foton ifrån och en vag idé om vad jag skulle kunna skriva. Boken är alltså allt annat än klar utan det är något jag duttar med lite nu och då när jag behöver ett avbrott från andra saker.

Finns det intresse för boken?

Jag har så vitt jag minns inte gjort så mycket väsen av boken tidigare. Den fick en landningssida här på bloggen i oktober men sidan har varit rätt svår att hitta då den inte funnits i någon meny.

Igår fick jag ett ryck och gjorde en Facebooksida till boken och annonserade dess kommande existens. Jag ser detta som ett sätt att mäta om det finns något intresse för boken. Jag har ju rätt många bokprojekt i olika faser av ofärdighet och det är roligare jobba med dem som det finns läsare till. Jag blev lite uppåt av en förhandsbeställning samt följande ord.

Ge något som kan verka alldagligt en helt ny dimension.

Vilken klockren idé!

Brahehus på bokomslaget?

10950413_660386727404574_1613039679_nDet började med att jag bara skulle ha en bild av något längs med vägen som illustration till första versionen av landningssida och tog första bästa bild. Det råkade vara en bild från Brahehus. Men ju mer jag tänker på det ju mer självklart är det att det bör vara en bild därifrån på omslaget. Kanske en med utsikt över Vättern och så en kaffekopp i mitten. Inte för att någon vettig människa fikar i ruinen, det blåser alltid snålblåst och är tio grader kallare där än på parkeringen på andra sidan motorvägen.

Jag får fundera på bokomslaget ett tag. Samt format, om det ska vara en bok man har med sig i bilen eller läser hemma före resan. Fortsättning följer.

Jodå, det blev en bok! (fyra år till tog det)

Efter mycket funderande blev det en stor kaffebordsbok med titeln Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Perfekt att ge bort som present eller bläddra i på hemmaplan för att få veta mer om varför omgivningarna ser ut som de gör.

Boken går också att få ner i en stolsficka för att ta med på resan för inspiration att svänga av motorvägen. På framsidan blev det en väg men på baksidan finns en bild av Brahehus.

Editinfo: sista stycket tillagt 2019

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)