Söndag på WebCoast

07.27 Godmorgon! Jag sitter i sängen med en kopp kaffe och läser Trafikverkets sida Läget i trafiken och peppar inför sista dagen på WebCoast. För att slippa nattsudd så startar jag ett inlägg nu och så uppdaterar jag det under dagen.

I fredags när jag fotade den här skylten vid Lilla Bommen medan jag väntade på Älvsnabben till Lindholmen kändes den tämligen fånig, det är ju vår. Men det var då det…

Så här såg det ut i natt när jag klev av spårvagnen. Till höger skymtar ett svart område mellan två hus. 50 meter in där bor jag men de djävla förbannade helvetes piss-Skanska har ju spärrat av den vägen (också).

Nätverkande och ny kunskap på WebCoast

Absolut coolast igår var att se den stora skärmen. Europas största. Så fräck. Här är en bild som inte gör den rättvisa.

Den tog jag när DrPO pratade om vetenskapskommunikation.

Annars lärde jag mig av Erik Bernskiöld att ska man skapa e-handel på en WordPresssajt så är det Woo Commerce man ska ladda ner. Finns många extra moduler som gör att man kan avpassa det till svenska förhållanden. (Blir sugen att laborera med detta).

Johan Lange pratade mycket underhållande om Luck-conceptet. Jag känner igen en del från andra böcker jag läst men detta var sista passet på eftermiddagen då syrebristen började göra sig gällande så det var precis lagom. Fredrik Wass session om pressmeddelanden lyckades jag närmast liveblogga från.

På tal om sessioner så ska jag och Anders Nyman hålla en idag så jag kan nog inte sitta kvar här i pyjamas och knappra på tangenterna och sippa på min kaffe utan jag måste sätta fart. Behöver exempelvis packa för Stockholms-resa. Min tanke är att uppdatera det här inlägget lite nu och då under dagen.

10.57 Trevlig feedback från Lyceum från vår session/frågestund om böcker för en stund sedan.

11.15 Jag har hamnat på en session om Äkta sylt. Det är ett nätverk av hantverksmässiga sylttillverkare. Varje syltkokare arbetar lokalt, aroniabären är exempelvis plockade vid stationen i Herrljunga. Sedan har de gemensam prenumerationstjänst, sajt och marknadsföring. Snygg sajt med redaktionellt material är vi som lyssnar överens om. Produkterna finns till salu på Mölndals Ostbutik efter att Tua levererade tre kartonger på parkeringen utanför konferenslokalen igår kväll efter att vårt lag blivit trea i quizzen. (Detta på tal om oortodoxa distributionsmetoder).

Jag kom in lite på slutet, försökte först gå på en session om adaptiv webbdesign men det var så otroligt populärt att det var knökfullt. Adaptiv webbdesign är det som kommer efter responsiv. Tomatsallad är för närvarande varken eller. Alla bilder är 480 pixlar breda oavsett om man läser sidan på dator, jätteskärm eller mobil. Responsiv betyder att sidan istället anpassar sig beroende på om den som vill besöka sidan läser på dator eller mobil. Adaptiv är nästa steg, att det som finns på sidan laddas lite olika beroende på om det är jätteskärm med snabb lina eller mobiltelefon på knackigt 3G.

16.32 McDonalds Mjölby. Blev just borgmästare på Foursquare här. Tror jag har varit det en gång tidigare men någon snodde denna utmärkelse ifrån mig. Nu är ordningen återställd. Om det nu räknas som positivt att vara borgmästare på McDonalds lämnar jag därhän (det stämmer väl inte direkt med det varumärke jag arbetar för att bygga, det är ju coolare vara borgmästare i någon skog eller slott).

WebCoast är över för denna gång och jag är lika matt och glad som jag brukar vara efteråt. Glad för det är alltid så många kreativa, driftiga och kunniga personer på plats så oavsett vem man sätter sig och pratar med så får man nya idéer. Konferensen rundades av med lunch och där hamnade jag bredvid Tua med den äkta sylten. Hon har sin gård i Vesene och det var ett av de platser jag passerade i min fotosightseeing i Herrljunga i början av veckan. Vesene är kyrkan som ser ut att sakna fönster.

Nu avslutar jag detta serieinlägg och konstaterar att jag är kvar i #blogg100-racet även om inläggen blir lite annorlunda. Jag har 2.40 kvar att köra och jag tror det kommer bli flera korta stopp för oj vad trött jag är.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on augusti 1st, 2018 at 09:34 f m