Spegling

Vissa dagar önskar jag att jag fortfarande hade en anonym blogg. Tomatsallad var anonym de första åren men i somras avanonymiserade jag den. Jag hade en massa bra argument (som jag skrivit ner här). Men i en anonym blogg kan man skriva precis vad som helst och ibland är mycket värt att ha en plats där man kan skriva av sig. Kunna helt obehindrat dela med sig av sina analyser av den mänskliga naturen. Exempelvis belysa det intressanta faktum att i en diskussion där ena sidan debatterar med hjälp av känslosamma personangrepp och den andra med sakliga rationella argument så är det det förstnämnda lägret som skriker högst om härskartekniker och mobbing. Eh liksom – såg de inte vad de själva just skrev?

Då önskar jag att jag hade kunnat hänga upp en spegel så att all text reflekterades tillbaka på den som skrev det.

Men si det går inte utan det är bara att gnissla tänder och gå vidare. En vacker naturbild piggar alltid upp (förutom att den ämnesmässigt passade väldigt bra in). Jag tycker själv att denna är rätt fin. Men att den skulle komma mer till sin rätt om layouten på tomatsallad var luftigare. Det är något som jag har mumlat om ett tag (länken går till inlägg från november 2011).

För ett par veckor sedan la jag en helg på att uppdatera webbsajten där min debutbok huserar. Förutom att den utseendemässigt är lite modernare numera så ändrar sig sidan automatiskt beroende på om läsaren besöker sidan från mobil, dator eller något annat. Jag kan se i statistiken att antalet som läser tomatsallad från mobiler stadigt ökar och därför står det på min att göra-lista (den som kan konkurrera med Kungliga Bibliotekets magasin i omfattning) att byta tema. Men vad ska jag välja?

Det var min kvällssyssla igår, jag bläddrade bland teman samtidigt som jag med ett halvt öga glodde på teve. Hade jag lagt den tid jag hittills lagt på att leta efter det perfekta temat på att bara installerat något och göra något vettigt av det så skulle salladen se mycket smakligare ut redan.

Detta var inlägg 25/100 i #blogg100.

chefstomaten