Stamkund hos Mechanum

Klockan är strax efter sju och idag är kontoret flyttat söderut, till Mechnum i Åbro (Mölndal, rätt nära AstraZeneca). Det är andra gången den här veckan jag är här. Både pansarkryssaren och chefstomaten börjar bli lite till åren komna. För pansarkryssaren betyder det att checka in hos Mechanum och byta till reservdelar. Önskar det vore lika lätt fixa mina skavanker.

Dagens reservdelsbyte ska ta tre timmar och när jag bokade att sitta kvar och vänta (istället för lånebil) så såg kundmottagaren lite skeptisk ut. Sitta och vänta-alternativet är egentligen bara tänkt för kortare reparationer. Men jag envisades. Tre timmar låååångt från SKANSKA – det är mycket bra det!

I Mechanums lobby är det tyst, det enda som hörs är svaga surret från luftkonditionering och en teve som visar Nyhetsmorgon (klart bättre än pålning/grävning/pilning/asfaltering/stendelning/marktillplattning). Det är rent och snyggt överallt i grå modernistisk tappning. Taggtråd, bråte och lervälling lyser med sin frånvaro. Kort sagt, det är på alla sätt en uppgradering från mitt vanliga kontor efter att det invaderats och tagits över av bygghelvetet.

Om jag skulle ha något att anföra på kontor Mechanum så är det en liten inredningsteknisk detalj. Här finns ett halvdussin riktigt bekväma fåtöljer, en rad med inbjudande höga stolar men de enda sittmöjligheter i närheten av en elkontakt är tre rätt obekväma pallar. Tyvärr har mitt datorbatteri gått från halvdant till totalkass så jag är fast på pallarna.

Nåväl, jag får trösta mig med många latte machiatio helt enkelt. För att vara automatkaffe är den helt ok och den innehåller koffein (vilket vid den här tiden på morgonen är det allra viktigaste). Vill du läsa historien om hur Pansarkryssaren blev stamkund hos just Mechanum, börja läsa här.

Edit: Det tog bara en timme.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)