Stormkaos – var det därför det var så blåsigt?

Det var visst stormkaos i Göteborg idag. Flaggstänger som knäckts som späntved och avstängda tunnlar och broar. Min första reaktion när jag kom hem och läste detta i GP var: jasså, har det varit det? Jag har tillbringat eftermiddagen och kvällen i godan ro med att prova julöl och snaps ihop med sill från julmarknaden i Haga, det goda julbrödet från Fältbageriet samt Janssons frestelse. Mina tuffaste problem har varit att bestämma vilken sort som var bäst av dryckerna ihop med maten. Någon enhällig segrare bland Nils Oscars Kalasjulöl, Oppigårds Winter Ale och Jämtlands julöl kunde vi aldrig enas om. Vi enades dock om att alla var goda samt att norska Simers Taffel Aquavit passar perfekt ihop med Janssons.

Förvisso hade vi utsikt över älven och konstaterade att Stena-färjorna inte körde enligt ordinarie tidtabell och vi fick några meddelanden från yttervärlden om trafikkaos på Hisingen men det hade ju inget med oss att göra.

Nu när jag tänker efter så minns jag att det var helt hopplöst att ta sig fram på Avenyn tidigare idag. Blåste än hit, än dit. Men stormkaos? Det missade jag. Kanske för att jag tillfälligt frångått min bojkott av västtrafik och ställt cykeln hemma?

Förra helgen när stormen Berits kusin besökte Göteborg då cyklade jag in till Konserthuset. Vissa partier var helt lugna, vissa var som att cykla in i en vägg och här och där fick jag hålla hårt i styret för att inte kastvindarna skulle skicka ner mig i Mölndalsån.

Men idag satt jag på en buss och märkte inget av vinden. Förrän jag kom hem och upptäckte att vinden fällt staketet runt SKANSKAs bygge. Tur i oturen att de har satt upp lampor så att gropen syns. Minns tidigare i höstas när vi trevade oss fram i kolmörker bland byggbråten.

chefstomaten