Nytt projekt: rapport från bygghelvetet

Tomatsallad har idag fått en ny kategori: rapport från bygghelvetet. I princip har tomatsallad haft exakt samma kategorier sedan starten men nu var det dags för en ny. Det har under hösten blivit rätt många inlägg om bygget på Vänortsgatan. Inlägg som inte riktigt passar in i mina vanliga positiva kategorier. Det har inget med varken öl, vin, eller cafékultur att göra. Det är långt från franska Rivieran, är inte direkt något utflyktstips och även om jag är tämligen grinig så passar de inte in i min skäll-kategori, chefstomaten tycker till.

I den sistnämnda försöker jag nämligen alltid vara konstruktiv och komma med några tips och jag tänker inte lägga mer tid på att påpeka för SKANSKA alla fel de gör i sin kommunikation. De kan gott anlita en kommunikationskonsult (de kan få mitt nummer).

Något byggfritt liv syns inte på radarn och något måste jag göra åt situationen. Alltså ska jag försöka vända på det, se det som en möjlighet att dokumentera hur det känns att bo mitt i ett bygge. Jag ska jobba med ett projekt jag kallar Rapport från bygghelvetet. Målet är att det ska bli en bok, men skulle det ”bara” blir en rad blogginlägg så är det också ett resultat.

Jag har egentligen pågående bokprojekt så det räcker och blir över men det här ämnet har jag ju inte valt själv, det har valts åt mig. Om det är säljbart? Ja det återstår att se. En till fördel med att ge alla bygginlägg en egen kategori är att det underlättar för de läsare som vill sortera bort och inte läsa just dessa inlägg.

Min tanke är att dokumentera bygghelvetet i så bra texter och bilder jag bara kan få till.

Asfaltering av nya p-platser.

Stolpar för pålning. 52 meter pålar de i leran.

Generellt är alla byggarbetarna rätt trevliga prickar som blir glada när man kommer med kameran. De ska bara ta och modifiera sina arbetstider en smula så kan vi bli riktiga kompisar.

Ett helt dike med lecakulor! Visst ser det inbjudande ut? Visst vill man veta om lecakulor beter sig som kvicksand eller som bollhavet på IKEA? Chefstomaten har undersökt. Man sjunker ner en bit i dem, men inte värre än att man kommer upp med en hjälpande hand igen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)