Supergod citronparfait

Den ser kanske inte så mycket ut för världen. Tvärtom, jämfört med de tjusigt dekorerade skapelser från pâtissier Cottard och atelier Jean Luc Péle som jag fotat de senaste veckorna ser den blek och tråkig ut. Men den här citronparfaiten var mycket god. Troligen den bästa efterätt jag ätit på Auberge St Donat. Och jag har ju hunnit igenom några vid det här laget.

Min sista dag på franska Rivieran (för den här gången) ägnades åt boule med Svenska Rivieraklubben. Först sedvanlig fyrarätters lunch i Plascassier och sedan bouleturnering i Valbonne. Det var där jag höll i ett lånat bouleklot för första gången. Den gången gick jag hem med en flaska bubbel efter att ha vunnit det avslutande långkastet (och alla inser varför jag gillar boule :)). Denna gång gick jag hem med en flaska Côte de Provence efter att hedersamt ha förlorat finalen.

Jippi! Ruskigt stolt över denna trevlig avslutning på en trevlig dag. Jag fick en bra medspelare; pratsam, glad, lättsam och uppmuntrande. Hon blandade genomruttna slag med briljanta. Själv blandade jag halvhyfsade och halvusla vilket gjorde att vi kompletterade varandra väl. Vi hade också lite tur i lottningen så att vi mötte det för dagen vassaste laget först i finalen.

Här är resten av menyn från Auberge St Donat. Den andra varmrätten innehöll äggstanning så den hoppade jag över. Men jag blev mätt i alla fall.

Inlägg 005/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)