Vilken läs-mer-plugg ska jag använda?

Attans alltså, nu drabbades jag av grav beslutsångest; vilken läs-mer-plug-in ska jag använda? Det vill säga den funktion som i slutet av ett inlägg tipsar dig som läsare om andra texter jag skrivit i samma ämne. Jag vill ha bilder, jag vill ha träffsäkerhet. Utan att ha gjort någon vetenskaplig analys av besöksstatistiken verkar det vara så att ni gärna klickar er vidare och läser mer, förutsatt att ni får reda på att jag har skrivit något liknande (om jag nu har det vilket inte alltid är fallet).

I november slängde jag ut det plug-in jag haft praktiskt taget sedan starten av Tomatsallad, Linkwithin. Det var inte speciellt träffsäkert och så var det något med länkarna (jag läste någon som avrådde från Linkwithin fast jag har glömt varför). Istället installerade jag nRelate som jag nu testkört ett tag.
På plussidan: det är lätt att välja mellan många olika utseenden och det går att få in länkar till inlägg på andra webbsajter.
På minussidan: tämligen usel träffsäkerhet.

Parallellt har jag haft YARPP installerat.
På plussidan: bäst träffsäkerhet även om det inte går ställa in detta manuellt längre som man gjorde förr (då man kunde bestämma själv om det krävdes samma kategori, etikett eller liknande för att de skulle anses lika).
På minussidan: inga bilder – trodde jag.

Men nu går det välja text eller bilder på YARPP:

Den övre ”Kanske kan detta intressera dig?” är gjord av nRelate. Jag kan inte kalla den för ”liknande inlägg” för ibland är den ute och cyklar. Av de fyra länkarna går tre till inlägg här på tomatsallad och den fjärde går till runtantibes.se (och varför namnet på sajten kommer två gånger fattar jag inte, det gör det inte med länkar till Kristina Svensson). Den nedre raden med bilder ”mer läsning” är gjord av YARPP. Ok, inte så snyggt kapat mitt i rubrikerna kanske men generellt är urvalet på förslagen bra.

Att ha två olika vidareläsningsförslag på detta sätt tycker jag inte blir snyggt så en ska utgå – vilken? Det som talar för att YARPP får stanna är att den levererar mer relevanta förslag. Det som talar för nRelate är att den ser snyggare ut samt att den plockar in länkar till någon av mina andra webbsajter.

På runtantibes.se har jag använt nRelate så här:

Riktigt nöjd med detta. Istället för att flytta över alla Antibes-inlägg härifrån till runtantibes så kan mina gamla inlägg fungera som vidareläsning. Och jag tycker det blev snyggt att arrangera länkarna som en lista med bild + rubrik + utdrag. Det passar på den sajten men skulle bli för plottrigt här (tror jag).

kristinasvensson.se har jag YARPP och ser ingen anledning att byta. Många av artiklarna där är rena textinlägg och där är det rubrikerna som avgör om läsarna vill läsa vidare (och de gör de i större utsträckning än ni här på tomatsallad faktiskt!). Siffrorna efter texten är det bara jag som ser (hoppas jag). De anger graden av överenstämmelse. En gång i tiden satte jag 5 som gränsvärde. Finns det inget inlägg som får en högre siffra så ska inget inlägg visas.

Många olika varianter och som synes tycker jag att olika lösningar är rätt på olika platser. Men jag vet inte vad jag tycker är rätt här på tomatsallad. Ska det vara snyggt eller relevant?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on mars 20th, 2023 at 10:04 f m