SVD tipsar om vackra tågresor

SVD tipsar om vackra tågresor idag.  Kul tycker jag som gillar att resa med tåg och önskar att det var lite enklare att köpa tågbiljetter utomlands.

Bilden av artikeln blev visst inte så bra men de fem med bild är i Europa (Norge, Skottland, Jämtland, Italien och Schweiz) och de fem i högerspalten i övriga världen. Där finns bland annat California Zephyr som jag åkt samt Transibiriska järnvägen som jag inte har åkt själv men som Biologen har lovat att gästblogga om.

En av de europeiska tågresorna i listan är från Italienska Rivieran till Cinque Terre. Just den sträckan har jag inte åkt men gissar att det är fantastisk vackert. Jag tycker ju att hela kusten öster om Nice är riktigt fint att åka. Järnvägen är byggt mycket närmare vattnet än motorvägen som byggdes ett drygt segel senare.

chefstomaten