Inspiration av Kees Verkade i Antibes och Nice

Det här är en del av statyn Inspiration av skulptören Kees Verkade. Den sattes upp sommaren 2013 på en gräsmatta vid gångvägen mot Fort Carré.  Jag sprang över den för första gången i julas när jag var ute och promenerade i Port Vauban. Jag gjorde några försök att ta några konstnärliga bilder av statyn men blev som vanligt inte nöjd.

Bilderna hittade jag igen häromdagen när jag rensade mobilen. Orsaken till att jag la märke till statyn var att jag kände igen stilen. Jag har stött på en staty av samma konstnär i avgångshallen på Nice flygplats. Den i sin tur påminde mig om en annan staty jag sett och efter en hel del letande i fotoarkivet hittade jag igen att den hade jag sett i Biot.

Med dessa tre statyer kan Verkade tävla med Jaume Plensa (som gjort Nomade) i popularitet. Jag blev lite nyfiken hur det kom sig eftersom namnet inte direkt är franskklingande. Det visade sig han är holländare men sedan 1979 bor han i Monaco. Där har han bland annat gjort en staty av Rainier. Jag får väl ta en titt på den också någon gång .

chefstomaten