Vårlik promenad i pittoreska Vaxholm

Pansarkryssaren behövde rastas efter att ha stått bortglömd alltför länge. Samtidigt kände jag ett visst behov av en paus från datorn. Har jobbat rätt intensivt sedan jul och det börjar kännas…

När jag är tröttkörd tycker jag att utsikt över fjäll eller vatten är bästa medicinen. Jag styrde därför kosan mot Vaxholm norr om Stockholm. Jag mindes det från tidigare besök som en söt sommarort som är mer lättbesökt vintertid, i alla fall om man kommer med bil och vill kliva ur den.

Jodå, att parkera var lätt men jag hade glömt min mössa hemma och det i kombination med feber och en isande vind gjorde besöket ganska kort.

Vaxholm var faktiskt ännu gulligare än jag mindes och rätt många caféer och affärer var öppna. Till skillnad från det här besöket i Marstrand – faktiskt publicerat för precis tre år sedan.

Uppdatering av ovanstående avslöjade bildhaveri (uppdatering 2020)

I min pågående storstädning av bloggen så kom turen hit till denna promenad i Vaxholm. Texten var lite kortare och avsevärt mindre fakta-späckad än de inlägg jag skriver idag (som är ganska överarbetade som blogginlägg betraktade). När jag skulle leta upp en bättre bild som överskrift så kunde jag inte hitta igen mappen. Alla bilder från den våren var försvunna från hårddisken! Paniken var nära men som tur var hade jag lagt en kopia i molnet och kunde ladda ner den igen. Puhu, gillar inte troll i mina fotoarkiv.

Fler turer till Vaxholm ska det bli framöver, det är ganska lagom utflykt från de norra delarna i Stockholm och det går också att göra en rätt trevlig rundtur i Stockholm med bil som inkluderar Vaxholm. Jag tänker då på en sväng runt Värmdö och Nacka. Någonstans finns det foton från en sådan tur. Tills vidare har jag plockat fram några bilder från ovanstående promenad. Jag börjar med kastellet där det numera är ett museum om Sveriges kustförsvar. Om jag googlat rätt så är det också på kastellet som man numera hittar Linderholms butik. Den låg förut i ett vitt gulligt hus mitt i smeten. Det var verkligen en glad vitamininjektion att gå in där.

chefstomaten